AIK tog hem bonuspoängen

Andra perioden var matchens höjdpunkt med fyra mål inom loppet av tio minuter. Drabbningen avgjordes i förlängning, och där klev Andreas Hjelm fram och satte 2–3 för sitt AIK.

Det var en jämn öppning på matchen och ingen tog riktigt tag i taktpinnen. Lagen stängde ner varandra och gjorde så att inga chanser skapades. Efter att tolv minuter var spelade av den första perioden fick Modo matchens första powerplay. Inget mål gjordes, men hemmalaget tog över spelet helt och hållet i och med överläget. Skottstatistiken vid pausvila var hela 8–1, men AIK lyckades hålla sig ifrån ett baklängesmål.

Svängig andra period med många mål

I andra periodens början var det helt ombytta roller. Bortalaget kom ut stekheta, och efter endast en minuts spel hade Jens Jakobs gett AIK ledningen. Gästerna hade strax därefter ett powerplay, men Jesper Frödén drog på sig en tvåminutare i slutet av det överläget. Det tackade Modo för, och i fem mot fyra-spelet kvitterade poängkungen Henrik Björklund. Bara tretton (!) sekunder senare tog hemmalaget också ledningen, och matchen hade vänt. Händelserna tog inte slut efter 2–1, utan två minuter senare skickade Jens Jakobs in sitt andra mål och därmed 2–2.

AIK vann i förlängningen

I tredje var det som att båda lagen var väldigt rädda om poängen. Det skapades inte mycket och defensiven var prio ett. Ordinarie tid slutade oavgjort och matchen gick till förlängning. Väl i tre mot tre så avgjorde Andreas Hjelm och såg till att AIK fick med sig två poäng hem.

Modo – AIK 2–3 (0–0, 2–2, 0–0, 0–1)
0–1 (21:11) Jens Jakobs (Stefan Johansson, Jonas Almtorp)
1–1 (28:11) Henrik Björklund (Tobias Ericsson, Emil Molin), spel fem mot fyra
2–1 (28:24) Emil Alba (Kristian Jakobsson, Oscar Steen)
2–2 (30:37) Jens Jakobs (Mads Larsen)
2–3 (61:12) Andreas Hjelm (Michael Lindqvist, Christian Sandberg)
Skott: 21–32
Tekningar: 27–20