AIK besegrade serieledarna

Under lördagskvällen så gästade AIK serieledarna Timrå och kunde efter en mardrömsstart ta tre poäng med sig rån NHK Arena.

På förhand så talades det en hel del om hemmalagets unga talanger med Elias Pettersson i spetsen och för bortalaget så har det surrats om att man underpresterat så här långt efter att man varit topptippat inför säsongen men prestationerna har varit ojämna och man har inlett säsongen i mittenskiktet.

Gästande AIK fick inleda i uppförsbacke. Timrås Jens Westin gjorde 1-0 med ett skott från blålinjen redan efter 20 sekunders spel assisterad av Andreas Stene och Jonathan Dahlén. Målet gav hemmalaget luft under vingarna och man tog tag i spelet i inledningen men Gasper Kroselj i AIK-målet höll laget kvar i matchen. Efter drygt halva första perioden fick gästerna verkligen fart framåt och efter 13.26 så satte Robin Dahlström 1-1 assisterad av Fredrik Karlström och Jesper Frödén. AIK skulle även lyckas sätta ett ledningsmål till 1-2 innan paus och det gjorde man i numerärt underläge genom Oscar Steen på pass från Daniel Olsson-Trkulja med 1.03 kvar av perioden.

I den andra perioden så lyckades bortalaget flytta upp positionerna ordentligt och ta över matchen på riktigt. Det dröjde inte länge, utan endast knappt fyra minuter, innan man lyckades utöka ledningen till 1-3 genom Daniel Olsson-Trkulja assisterad av Oscar Steen och Jens Jakobs. AIK fortsatte i högt tempo och drygt tio minuter senare lyckades just Jens Jakobs sätta 1-4 assisterad av Jens Hellgren. Detta var verkligen inte Johan Mattssons kväll och han ersattes samtidigt av Adam Ohre i Timrås mål. Men innan periodens slut skulle hemmapubliken få jubla när unge Jesper Boqvist reducerade i slutet på andra perioden.

Den tredje perioden slutar mållös och AIK reser hem med tre poäng i bagaget. För AIK väntar Almtuna hemma på Hovet i nästa match och Timrå gästar Södertälje.

Timrå IK-AIK 2-4 (1-2, 1-2, 0-0)
1-0 (00.20) Jens Westin (Andreas Stene, Jonathan Dahlén)
1-1 (13.26) Robin Dahlström (Fredrik Karlström, Jesper Frödén)

1-2 (18.57) Oscar Steen (Daniel Olsson-Trkulja)
1-3 (23.55) Daniel Olsson-Trkulja (Jens Jakobs, Oscar Steen)

1-4 (33.35) Jens Jakobs (Jens Hellgren)
2-4 (38.06) Jesper Boqvist (Victor Björkung, Johan Persson)

Skott: 36-14 (14-7, 8-4, 14-3)
Utvisningsminuter: 2-4
Domare: Joakim Bodén
Linjemän: Marcus Olsson, Petter Norman
Publik: 3504

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN