VM: Här är nästa NHL-duo i Tre Kronor

0
1031
Foto: Bildbyrån

Den senaste veckan har ett gäng NHL-spelare tackat ja till VM-spel. Sedan dess har flera lag slagits ur Stanley Cup och nya spelare är på väg in i laget.

Efter den senaste veckans glädjande besked om nya NHL-förstärkningar till Tre Kronors VM-trupp är ytterligare två namn på väg in. Det är två centrar som är VM-aktuella och de kommer från spel med Columbus respektive Chicago.

Väntar på klubbens bekräftelse

William Karlsson och hans Columbus ställdes, och blev utslagna av, Pittsburgh i slutspelets första omgång. Ett Pittsburgh med en viss Sidney Crosby i laget.

– Det är Columbus William Karlsson som kommer till Köln. Han hade ett bra slutspel och hade en bra säsong. William är en fantastisk skridskoåkare och användbar i många situationer samt en så kallad shutdown-center, bland annat gick han upp mot Crosby i slutspelet. Nu vet vi inte om det är i den rollen som vi ska använda honom i, men kul att han kommer, säger förbundskapten Rikard Grönborg till Sportbladet.

Den andra spelaren i fråga är dubble Stanley Cup-mästaren Marcus Krüger som spelat VM, OS och World Cup tidigare. Han väntar på att få godkännande från Chicago innan han är helt klar för VM-spel. Det ska handla om läkarnas godkännande.

– Jättekul. Men vi inväntar en release från Chicago innan vi är säkra. Ingår en läkarundersökning också, säger Grönborg.

Vill ha Karlssons lagkamrat

Det är inte bara William Karlsson från Columbus som kan få spela VM. Det är även Alexander Wennberg som kan bli en del av vårens lag. Wennberg som kommer från 59 poäng på 80 matcher och sin bästa NHL-säsong hittills. Nu kan han alltså göra sitt andra VM i rad men det man väntar på är en kontraktsförlängning innan han blir tillgänglig.

– Han är inte i samma situation som Robin Lehner. Men vi måste vänta ett tag till innan vi kan räkna in Alexander, säger Grönborg.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.