VILA I FRID: Idrottspappan och profilen Anders Markström har gått ur tiden

0
3760
VILA I FRID: Idrottspappan och profilen Anders Markström har gått ur tiden
Foto: Henric Wauge
Idrottspappan och profilen Anders Markström förlorade kampen mot cancern. Hockeybladet riktar sitt deltagande till hela familjen Markström. Vi mötte honom under hockey-VM när han hejade fram sonen Jacob i Tre Kronor.
”Pappa, du har lärt mig allt jag kan”, skriver sonen Jacob på sin Instagram.

Det är med sorg vi skriver denna artikel om att idrottspappan och profilen Anders Markström lämnat oss. efter en kort kamp mot cancern. Efter sig lämnar han frun Lena och barnen Jacob, Tim och Ida, samtliga barn har idrottat på högsta nivå i Sverige. Sonen Jacob spelar ishockey i NHL-laget Vancouver Canucks och blev världsmästare 2013 i hemma-VM. Tim har spelat i Allsvenskan i fotboll för Hammarby och dottern Ida har spelat i Elitettan i fotboll som högst. Alla tre är aktiva idag.

SM-silver i fotboll

Själv idrottade Anders själv på högsta nivå och var som målvakt i Hammarby med om att pressa IFK Göteborg i SM-finalen 1982. Efter karriären var han bland annat målvaktstränare för det svenska damlandslaget i fotboll.

Målvakten Hedvig Lindahl minns sin förre målvaktstränare.

”Till minne av dig, Anders. Mina tankar går till dina nära och kära i denna svåra tid. Vila i frid.”, skriver hon på Instagram.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Till minne av dig, Anders ❤ Mina tankar går till dina nära och kära i denna svåra tid. Vila i frid. 💞

Ett inlägg delat av Hedvig Lindahl (@hedviglindahl)

Sista matchen

Förra lördagen var det sista gången Anders Markström fick se sonen Tim spela fotboll. Redan innan matchen visste sonen Tim att det var sista matchen som pappan skulle bevittna. Till Gefle Dagblad sa Tim Marklund inför säsongens sista match:

– Jag tränade lite den här veckan och jag ville spela för pappas skull. Jag vet att han sitter hemma och tittar, säger Markström när rösten brister och ögonen tåras…

– … åh, jag vet att det förmodligen är sista matchen som han ser mig spela. För mig betyder det allt, det var självklart att jag skulle spela.

Sonen Jacob hyllar sin pappa som gick bort natten till i lördags på Instagram.

”Pappa, du har lärt mig allt jag kan, jag kan inte önska mig en bättre pappa, vän och förebild! Jag vet att du alltid kommer att se ner på oss! Den styrkan du har visat de sista sex månaderna är otrolig! Jag älskar dig och vila i frid. Fuck cancer”, skriver han på Instagram.

Sprudlande glad

Under senaste Hockey-VM i Bratislava i maj, träffade Hockeybladet Anders markström med familj flera gånger. Han sprudlade av glädje och glädjen smittade av sig på omgivningen. Både jag och fotografen Henric Wauge minns Anders Markström med stor glädje och värme.

Vila i frid Anders

/Tomas Hedlund och Henric Wauge

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.