Tre Kronor: Liknande skador i samma match – VM över för båda

När Tre Kronor spelade mot Schweiz under söndagen inträffade det osannolika. Elias Pettersson och Erik Gustavsson åkte på liknande tummskador. Det blir inget mer spel i VM för bådas räkning.

Tre Kronor spelade mot Schweiz under söndagskvällen. Det var den näst sista drabbningen i VM-turneringens grupppspel. Då inträffade det osannolika. Elias Pettersson och Erik Gustavsson drabbades av liknande tummskador under en och samma match.

Elias Pettersson krockade med målburen under en frilägessituation. Landslagsläkaren Björn Waldebäck bekräftar att det var i den situationen som skadan skedde. Han menar också att de just nu överlägger om skadan ska opereras eller inte.

– Ja det är en svår fråga att besvara. Man måste bestämma om det ska opereras eller inte opereras och ibland är läkningstiden lika lång så det behöver inte innebära så mycket. Utan det viktiga är att man väljer rätt behandling från början och det kommer vi titta i lugn och ro på bilderna i morgon, säger Björn Waldebäck.

”Inget mer spel”

Även Erik Gustavsson missar resten av turneringen, han blev kraftigt intacklad i sargen, och ådrog sig en liknande tummskada som Elias Pettersson.

– Ja det är  en snarlik historia så att det är samma sak där. Vi måste analysera i morgon men det blir inget mer spel i den här turneringen.

Björn Waldebäck har varit Sveriges landslagsläkare i en hel del  år, men han har aldrig sett något liknande.

– Nej aldrig, det är ganska ovanligt med frakturer och speciellt inte två hyfsat likadana. Det har faktiskts aldrig hänt.

Trots handskarnas bra skydd så räcker inte detta alltid ändå. Något som delvis förbryllar landslagsläkaren Björn Waldebäck.

– Nä, det trodde väl jag också. Men det är ju så med olika tillfällen att är kraften tillräckligt stor och vinklarna fel så räcker ibland inte skydd.

Enligt landslagläkaren kan det ta olika lång tid innan spelarna helt återställs, men det kommer i varje fall inte bli något mer spel i den här VM-turneringen för varken Elias Pettersson eller Erik Gustavsson.

– Det är väldigt olika beroende på komplexiteten i frakturen så det kan ta upp till månader. Jag tror att de förstod när skadorna kom att det var slut på turneringen.

Sverige vann matchen med 5-3 och är fortfarande obesegrade i turneringen.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN