TRE KRONOR: Guldhjälten tvingas tacka nej till VM

I fjol var han den stora guldhjälten och MVP i hockey-VM, i år får Tre Kronor klara sig utan stjärnan. Forwarden ska förhandla om nytt NHL-kontrakt och det förhindrar spel i VM, något som svenska ishockey förbundet bekräftar på sin hemsida.

William Nylander var den stora guldhjälten under VM förra året i Köln där han blev utsedd till mästerskapets mest värdefulla spelare och VM-guld för sitt Sverige.

Tre Kronor och det svenska folket hoppades att få forwarden till detta års VM i Danmark när Boston Bruins slog ut Nylanders Toronto Maple Leafs i Stanley Cup-slutspelet natten till fredag. Men det blir tyvärr ingen William Nylander i VM.

Skriva nytt kontrakt

Anledningen till att 21-åringen tackar nej till VM är att han ska skriva sitt nya kontrakt med Toronto och att spela VM utan ett påskrivet kontrakt kan ställa till det med spelarnas försäkring under VM.

– Vi kan försäkra spelare, det är grejen. Men samtidigt måste spelarna känna sig trygga och så. Det finns försäkringar men det måste spelarna vara med på, säger förbundskapten Rikard Grönborg till expressen

Det blir alltså ingen Nylander i VM, Tre Kronor får jaga medalj utan förra årets guldhjälte.

Tre Kronors VM-trupp>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN