TRE KRONOR: Grönborg slutar – han tar över

Rikard Grönborg slutar som förbundskapten efter VM i maj 2019. Samtidigt är det klart vem som tar över efter succétränaren. Den assisterande tränaren tar över direkt efter VM i Slovakien.
– Jag är otroligt glad och tacksam över att leda det finaste vi har i svensk ishockey, säger Johan Garpenlöv på förbundets sociala medier.

Det blir ingen förlängning mellan förbundskaptenen Rikard Grönborg och Svenska Ishockeyförbundet. Succétränaren gör därmed sin sista säsong som förbundskapten, anledningen är att förbundet och Grönborg inte kunde komma överens om Grönborgs val av bostadsort.

– Vi har förhandlat med Rikard och erbjudit en kontraktsförlängning. Tillsammans har vi kommit fram till att han avslutat sitt kontrakt. Framför allt beror det på privata skäl, som Rikards boendeort, som kommer att vara i Nordamerika. Det tycker inte ishockeyförbundet skulle fungera, säger generalsekretaren Tommy Boustedt på sociala medier.

Glad och tacksam

Strax efter sändningen med Boustedt presenterades den nya förbundskaptenen, den idag assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv. Han tar över som förbundskapten direkt efter VM i Slovakien i maj 2019.

– Först vill jag tacka Svenska Ishockeyförbundet för förtroendet. Sen är jag otroligt glad och tacksam över att leda det finaste vi har i svensk ishockey – i Tre Kronor, säger Garpenlöv och fortsätter:

– Jag vill vara trovärdig, inkluderande, engagerad. Skapa en positiv miljö där spelarna har roligt och kan prestera i.

Läs med om Tre Kronor>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN