Tre kronor föll mot Ryssland efter straffar

Tre kronor var i ledning med 2–0 efter två perioder och förutsättningarna för en vinst i premiären mot Ryssland såg väldigt ljusa ut.

Det var ett ungt svenskt lag som matchades mot ett stjärnfyllt Ryssland och gjorde det väldigt bra, speciellt defensivt där den första perioden präglades av hög fart och ett attackerande hemmalag. Sverige var tillbakapressat och den svenska defensiven sattes verkligen på prov Lasse Johansson, till vardags i KHL-klubben CSKA Moskva, storspelade i det svenska målet och motade 11 skott.

1–0 gjorde Philip Holm som till vardags spelar i Nizjnij Novgorod efter drygt fem minuter av den första perioden. Klas Dahlbeck hemmahörande i just CSKA Moskva som assisterade till 1–0-målet, satte sedan 2–0, 13.26 in i andra perioden.

– Vi håller de på utsidan på ett bra sätt. Vi fixar utvisningarna. Vi sätter defensiven, sammanfattade assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv för C More.

Två snabba mål i tredje perioden

Tredje perioden var en enda rysk anstormning och på 61 sekunder hann Ryssland både reducera och kvittera. Michail Grigorenko hittade en lucka mellan benskydden på Johansson och bara minuten senare kunde Vladislav Gavrikov kvittera.

Sverige hade chansen att avgöra i dubbla powerplay, i slutet av tredje perioden, och i förlängningen men fick ingen utdelning.

– De får tyvärr två väldigt snabba mål. Överlag tycker jag vi gör en ganska bra match mot ett bra lag, säger Tre Kronors målvakt Lars Johansson till C More.

Förlust på straffar

Efter en mållös förlängning avgjorde Rysslands Grigorenko med straffläggningens enda mål. Förbundskapten Rikard Grönborg var trots resultatet och att Sverige inte lyckades överlista den ryska målvakten i straffläggningen nöjd.

– Fantastisk kämpainsats. Synd att vi inte kunde hålla i tredje perioden. Tuff förlust, säger han till C More.

På lördag möter Tre Kronor Finland i den andra matchen av Channel One Cup. Finland tappade en 3–0-ledning till 3–3 mot Tjeckien, på bara drygt nio minuter i tredje perioden, och förlorade med 3–4 efter straffar.