Stjärnmålvakten till VM

0
404
Foto: Bildbyrån

Det har spekulerats en tid, men nu är det klart! Stjärnmålvakten Henrik Lundqvist ansluter till Tre Kronors VM-trupp. Detta meddelar Svenska ishockeyförbundet på sin hemsida.

När Tre Kronor tog OS-guld 2006 så var Henrik Lundqvist en klart bidragande orsak. Han har dessutom lyckats att bli en ordentlig publikfavorit i både Göteborg och framförallt i New York där han spelat sedan han lämnade Frölunda efter SM-guldet 2004/2005.

Inget OS

Henrik har tidigare varit osäker på om han ska ställa upp men bestämde sig till slut för att åka till Köln.

– Förmodligen blir det ju inget OS nästa år, så det gäller att ta vara på chanserna som är kvar. Dessutom är ju brorsan Joel lagkapten i VM-laget och vi har inte spelat ihop på väldigt många år. Sedan vill jag förstås ha det där VM-guldet i samlingen och som jag ser det är det här ett lag som har chansen att gå hela vägen, säger Lundqvist till Expressen.

Stjärnmålvakten om brorsan

Lagkapten i Tre Kronor är Henriks tvillingbror Joel Lundqvist, och frågan är ju hur mycket brorsan spelade in i valet att åka.

– Haha, nja, vi talades vid dagen efter jag åkte ur NHL-slutspelet här med Rangers och kände väl båda att det skulle vara jättekul att få göra en turnering ihop nu. Det var nog tolv år sedan vi spelade ihop eller något sådant, säger Henrik till Expressen.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.