OS-TRION: Alla kan se att vi trivs ihop

I SHL-klubbarna pågår arbetet för fullt inför OS i år saknas NHL-stjärnor. Detta ger spelarna i SHL möjligheten till att synas. Hockeybladet har träffat OS-trion från Skellefteå som kommer att blida kedja i Vinter-OS i februari.
– Det är givetvis kul för spelarna som får spela i turneringen. Men för klubbarna är det tufft, speciellt om man har många som åker iväg. Säger Pär Lindholm till Hockeybladet.se
Efter matchen mellan HV71 och Skellefteå fick vi en intervju med OS-trion från Skellefteå. Oscar Möller, Joakim Lindström och Pär Lindholm. Alla tre ska representera det Tre Kronor som snart åker iväg för att slåss om OS-guldet i Syd Korea. Och enligt OS-trion så har laget det man behöver för att gå hela vägen.
– Vi har kanske inte de största stjärnorna om man ser på exempelvis Ryssland. Men dom i sin tur brukar skydda sig lite i turneringar. Där tycker jag att Sverige och kanske även Finland är bättre att komma ihop som lag och jobba för och med varandra. Spelar vi alla korten rätt så har vi chansen att gå hela vägen, menar Pär Lindholm

Både Joakim Lindström och Oscar Möller ser samtidigt fördelen i att många av spelarna har spelat ihop i föregående turneringar vilket gör att chanserna ökar.

Ges chansen att visa upp sig

Eftersom det inte blir några NHL-stjärnor i årets OS så ges fler spelare i SHL chansen att visa upp sig. Detta menar trion är bra för SHL som varumärke. Samtidigt är det både på gott och ont. Joakim tycker det är synd att spelare stoppas men sen återstår det att se hur utgången blir. Både Möller och Lindholm väljer att se det som positivt för spelarna men negativt för klubbarna. –Det går att se det från båda sidorna, spelarnas eller klubbarnas menar Lindholm.

– Det är en ypperlig chans för spelare som inte spelar i Nordamerika att visa upp sig. Det finns väldigt många bra spelare som inte slagit sig in i NHL. Här får dom chansen till att visa upp hur bra dom faktiskt är säger Oscar Möller.

OS-trion offensiv i SHL

OS-trion har till vardags en offensiv roll och det är en av de saker som dom kommer ta med sig till OS. Sen om dom kommer få spela tillsammans i Tre Kronors trupp är inget som spelar större roll. Enligt Pär Lindholm så är det väl mer en förhoppning om att trion inte splittras. Joakim Lindström är inne på samma bana. –Ingenting är skrivet i sten men vi trivs ihop.

– Alla kan ju se att vi trivs ihop och de vore fantastiskt roligt om vi fick fortsätta på samma bana även i landslaget. Men vi har inte hört något om detta än. Coacherna är dom som sätter laget och vi får anpassa oss efter det.

Skellefteåtrion vill ta med sig det spelet dom har i Skellefteå. Oscar Möller samt Joakim Lindström vill framåt i banan men samtidigt inte spela på marginalen. –På denna nivån går det inte chansa säger Möller.

– Till skillnad från Jocke och Oscar så kommer jag få ta en liten mer defensiv roll som center men samtidigt inte släppa för mycket på det offensiva säger Lindholm.

Nyckelspelare

Det är en kort turnering och det gäller att prestera på max i varje byte för att man ska gå hela vägen. Trion är överens om att nyckelspelare kommer vara målvakterna. Sen vem av dom som får förstaspaden är ännu oklart.

– Målvakterna helt klart. Utan en bra målvakt så kommer man ingenstans. Sen är det en kort turnering så lagkaptenen kommer även han spela en stor roll, i detta fall blir det Joel Lundqvist avslutar Joakim Lindström.

Här hittar du spelschema och TV-tider för OS>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN