OS: Så slipper Tre Kronor åttondelsfinal

Strax spelar Tre Kronor gruppfinal mot Finland och det är mer än äran som står på spel i den viktiga matchen. Det handlar också om att slippa spela en åttondelsfinal och gå direkt till kvartsfinal. Hotet Kanada möter slagpåsen Sydkorea i sin sista gruppspelsmatch.

Tre Kronor mot Finland är ett av de hetaste landslagsmötena inom hockeyn. Det är ett nordiskt derby och lillebror Finland gör allt för att få storebror på fall. Nu möts länderna i en direkt avgörande match om vilka som slipper spela en åttondelsfinal. Det gäller att vinna matchen, då spelar man kvartsfinal. Förlorarna spelar åttondelsfinal, då allt talar för att Kanada bli bästa tvåa i turneringen. Inte ens att ta en poäng räcker för att bli bästa tvåa – om inte Sydkorea skräller och Kanada inte vinner med tre mål eller mer. Förlorar Sverige efter förlängning krävs det att Kanada enbart vinner med ett mål för att Tre Kronor ska gå vidare, om inte Sverige gör fem mål. Då kan Kanada vinna med två mål ovh Sverige är vidare.

Tabellen just nu

Innan matchstart ser tabellen för de bästa tvåorna, som tar sig direkt till kvartsfinal ut så här.

1 Sverige 2 2 0 5-0 6
2 Kanada 2 1 1 7-4 4
3 Slovenien 3 2 1 8-12 4

Startar samtidigt

Matcherna Sverige-Finland och Kanada-Sydkorea startar samtidigt, Sveriges match ser du i Kanal 5/Europlayer och Kanadas match visas på Europlayer.

Tabellerna

[team_standings 26312] [team_standings 26316] [team_standings 26322]

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN