NHL-svenskar utslagna – Tre kronor kontaktar de flesta

Pittsburgh Penguins har nyligen åkt ur Stanley Cup. Detta öppnar upp för att spelare som Patric Hörnqvist och Carl Hagelin kan ansluta till Tre Kronor i VM.
– Vi kommer såklart kontakta de här spelarna, säger Rikard Grönborg.

Tre Kronor har inlett Sverige VM-resa relativt stabilt. Det har i alla fall blivit tre segrar på tre matcher. Sverige förbundskapten tycker inte att det finns några riktiga fel som behöver rättas till.

– Vi har ändå vunnit tre matcher av tre, så att, vi är nöjda med utdelningen av poäng. Jag tycker vi spelat många starka sekvenser i matcherna där vi verkligen har ägt pucken mycket och det är vad vi förväntas göra också. Med facit hittills tycker jag att vi är klart godkända.

Det har blivit en hel del utvisningar i Sveriges matcher. Både powerplay och boxplay har fått testats rejält.

– Jag tycker att vi gör ett riktigt bra jobb, i både pp och pk. Tycker vi hade några uppspel igår där jag tycker att pp måste ta lite bättre initiativ, men vi flyttade pucken riktigt bra i den offensiva zonen. Pk:t tycker jag har varit riktigt, riktigt bra, vi hade Tjeckien som gjorde mål i fem-mot-tre och en studspuck till som gick in. Men Pk:t har bra intentioner där. Men det klart måste vi förstärka de sakerna också.

Pittsburgh utslaget

Washington Capitals vann över Pittsburgh Penguins. Vilket betyder att en hel del NHL-stjärnor kanske blir aktuella för VM i Köpenhamn. I Penguins finns förstås svenska namn som Carl Hagelin och  Patric Hörnqvist.

– Just nu har jag ingenting nytt att förtälja utan vi kommer såklart kontakta de här spelarna. Vi kontaktar de flesta. Först och främst ska vi se vilken fysisk form de är i och vart de är någonstans, titta lite var de är någonstans när det gäller hälsobild och allt annat. Familjebild och sådana saker. Vi har pejlat av med familjesituationer, vi känner samtidigt att vi håller kontakten så får vi ta besluten därefter.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN