NHL-stjärnan på väg till VM

Den dubble Stanley Cup-vinnaren och NHL-stjärnan Patrick ”Bengan” Hörnqvist kommer med all sannolikhet att ansluta till Tre Kronors VM-trupp. Lagkamraten Carl Hagelin kommer dock inte följa med till VM.

Radiosporten menar att NHL-stjärnan Patrick Hörnqvist av allt att döma har tackat ja till VM. Det verkar alltså som att VM kommer bli lite roligare för Tre Kronors del efter att Pittsburgh Penguins åkte ut i racet om Stanley Cup. Förmodligen ansluter forwarden från Pittsburgh Penguins till Sveriges sista gruppspelsmatch mot Ryssland som spelas på tisdag.

– Jag pratade med ”Bengan” i går, och det var lite smågrejer som skulle fixas. Men löser sig allt så kommer han hit. Och det skulle ju vara jättekul, säger Radiosportens expert Challe Berglund.

Detta VM blir i sådana fall Patrick Hörnqvists fjärde. Han har aldrig vunnit VM-guld, eller ens tagit medalj när han varit med. Däremot har Patrick Hörnqvist vunnit Stanley Cup två gånger. Den här säsongen stod han för 60 poäng på totalt 80 matcher.

Däremot kommer den andra svenska NHL-stjärnan i Pittsburgh Penguins, Carl Hagelin, inte att ansluta till Tre Kronor. NHL-klubben har också spelare som Jevgenij Malkin och Sidney Crosby, än är det inte klart huruvida de ansluter till Ryssland respektive Kanada.

I dag spelar Sverige sin fjärde match i turneringen mot Österrike. Nedsläpp i Royal Arena, Köpenhamn, klockan 20.15.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN