Livearena byter namn och fortsätter satsningen på livesändningar

Livearenahockey.se byter nu namn och kommer i fortsättningen att heta Svenskhockey.tv där man kan se på livesändningar inom flera olika kategorier. Svenska Ishockeyförbundet startade med livesändningar för tre år sedan och fortsätter nu satsa framåt med ett nyskrivet treårsavtal.

Över 30000 livesändningar i bagaget

Satsningen man gjorde för tre år sedan gav minst sagt resultat då man till dags datum har sänt över 30000 livesändningar. Den större delen består av ungdomsmatcher men man har även visat Tre Kronor bakom kulisserna, förbundets presskonferenser, Dam, U- och J-landskamper, matcher i SDHL, J20SuperElit, TV-pucken, Stålbucklan och nu senast firandet av VM-guld på Sergels Torg till exempel. Anna Nordkvist som är marknadschef på Svenska Ishockeyförbundet är glad över avtalet.

— Det är såklart helt fantastiskt att vi kan erbjuda alla en möjlighet att följa och engagera sig i svensk hockey på nära håll, jag tänker då särskilt på alla som har barn, släktingar och kompisar som spelar hockey och som inte kan vara på plats och som på det här viset ändå ges möjlighet att följa med.
Men också för svensk hockey i stort som kan exponera sin verksamhet och föreningarna specifikt med livesända matcher

Ungdomsmatcher blir gratissändningar

För LiveArena är samarbetet med förbundet väldigt givande och det har haft en stor betydelse när det kommer till hur man haft möjlighet att utveckla teknik och produkter som man erbjuder företag och organisationer som vill starta en TV-kanal.

— Vi har ett fantastiskt samarbete med Svenska Ishockeyförbundet och är såklart både glada och tacksamma att vi får fortsatt förtroende. Det finns en enorm kraft i det här projektet och det är ett naturligt steg i utvecklingen också för LiveArena.

Med start säsongen 17/18 kommer alla ungdomsmatcher att sponsras av LiveArena vilket gör att varenda sändning kommer att vara gratis. När det kommer till nationella rättigheter så är det fortsatt som så att man får betala för dom sändningarna.

Svenskhockey.tv sköter driften – därav namnändringen

Det är sajten svenskhockey.tv som ansvarar för driften av det här projektet och det är också därför man ändrar namnet på både tjänsten och adressen. Mathias Åhlberg är ansvarig på Svenskhockey.tv och förklarar mer ingående kring deras del i processen.

— Det har såklart varit otroligt roligt att få ha varit med och utvecklat det här projektet. Men nu har vi tagit ett stort steg framåt och i min nya roll som ansvarig för Svenskhockey.tv ser jag fram emot kommande samarbete med Svenska Ishockeyförbundet, LiveArena och alla anslutna hockeyklubbar. Missionen är att utveckla och erbjuda en gemensam Hockey-tjänst med fokus på Ungdom, Junior och Dam, där jag hoppas på att också få presentera mycket nytt intressant innehåll utöver matcher

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN