LISTA: De fem mest värdefulla personerna i svensk hockey 2017

Det är dags att börja summera 2017. Vilka personer har betytt mest för svensk hockey under året? Vilka är de största ledargestalterna och till sist, vem blir svensk ishockeys MVP. Listan hittar du här nedan.

Det är många personer som gör och har gett avtryck i den svenska hockey historien. När jag blickar tillbaka över året som snart tar slut finns det många att välja på. Till slut har dessa fem personer hamnat högst upp på listan. Längst ner

5. Stefan Baudin

Stefan Baudin är ordförande i Luleå Fans och han kommer femma på listan. Luleå Fans är den supporterförening inom svensk hockey som inte bara gör mycket för damhockey, i allmänhet och Luleås damer i synnerhet. De lyckas få publiken att komma till Coop Norrbotten Arena när de kraftsamlar kring damhockey. Baudin är ledare för det största föredömet inom svensk damhockey.

4. Dick Axelsson

Undrar om någon i Färjestad, bland klubbens supportrar eller ens Dick Axelsson själv hade hoppats på den betydelse han har för klubbens tabellplacering. Axelsson gör sin omgivning så mycket bättre och är den enskilt största anledningen till att Färjestad firar jul på tredjeplatsen. Frågan är om nyförvärvet från AIK Michel Lindqvist skulle fått en lika bra första säsong i SHL om det inte varit för Axelsson.

3. Jonathan Dahlén

Kom hem till svensk hockey på lån och valde att spela i Hockeyallsvenskan i stället för SHL. Trots att Dahlén missat sju omgångar är han endast två poäng bakom poängligaledaren. Stor ledare i JVM-laget och jagad av varje klubb i SHL inför säsongsavslutningen.

2. William Nylander

Kom till Hockey-VM som en blyg talang och åkte därifrån som VM:s mest värdefulle spelare. Fick fart på de äldre spelarna och visade stort ledarskap på isen. Nylander lät klubba och skridskor tala och fick motståndarna att skaka. Ingen i Tre Kronor skapade så mycket oreda i motståndarnas försvarszon. Svensk hockeys största stjärna under 2017.

1. Peter Forsberg

Nej, inte den förre storstjärnan utan styrelse och förhandlingsproffset Peter Forsberg. Han är den som fått NHL-klubbarna att släppa spelare till Tre Kronor. För att förbundskaptenerna ens ska kunna locka spelarna till VM har Forsberg krattat i manegen. Forsberg har gjort jobbet under många år och ser till att vi kan krydda landslaget under VM-turneringarna. Därför är Peter Forsberg årets MVP i svensk hockey.

Bubblare

Anders Pudding Weiderstål, är Tre Kronors materialare och ser till att spelarna får allt de behöver.

Andreas Engqvist, Djurgårdens hemvändare som leder laget på och utanför isen. Jobbar stenhårt och visar vägen för de övriga i laget.

Vem tycker du är svensk hockeys MVP?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN