Klart för kvartsfinal – Tre Kronor vinner gruppen

Tre Kronor vann gruppfinalen mot rivalen Finland och är nu klara för kvartsfinal. Det var ett hårt arbetande Sverige som kämpade och slet genom hela matchen.
– Det är typiskt för det här laget, vilken offervilja vi har, säger Rikard Grönborg.

Sverige är klart för kvartsfinal då de vinner gruppen efter segern mot Finland. Förbundskaptenen är nöjd med insatsen efter Tre Kronors senaste vinst.

– Det var en tuff match och det förväntade vi oss såklart att det skulle bli en tuff match, de har gjort ett väldigt bra jobb. Det är ett offensivt lag, de har gjort tio mål de första två matcherna mot bra motstånd. Vi visste att de skulle komma ganska hårt, säger Rikard Grönborg till kanal 5 efter matchen.

Patrik Zackrissons kämparmål i den tredje perioden, som resulterade i matchvinnande 2-1, blev signifikant för Sveriges hårda slit.

– Det är typiskt för det här laget, vilken offervilja vi har och inte bara i defensiva zonen. Det är ett typiskt kampmoment som han (Zackrisson) vinner, fortsätter Rikard Grönborg.

Inga fancy goals

Matchvinnaren själv är, precis som förbundskaptenen, nöjd med lagets kampvilja. Han menar att det är precis en sådan inställning man måste ha för att gå långt i turneringen.

– Det var kamp framför och pucken dimper ned. Skönt att få in den. Det är framför mål det avgörs. Vi kommer inte vinna den här turneringen om vi gör en massa fancy-goals. Vi ville vinna gruppen och det gör vi. Vi är inte nöjda och vi kan mer. Det är en skön känsla, säger Patrik Zackrisson till Kanal 5 efter matchen

Befarad huvudskada

Den tuffa matchen tvingade dessvärre Jonas Ahnelöv att kliva av med en befarad huvudskada. Han blev hårt tacklad redan i första perioden. Om inte Ahnelöv kan spela vidare i turneringen kommer Dahlén få chansen att, åtminstone, vara ombytt.

– Vi kommer att spela med sju backar, säger Rikard Grönborg till Kanal 5.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN