JUST NU: Storspel av Anders Nilsson – håller Tre Kronor inne i matchen

Tre Kronors målvakt Anders Nilsson visar upp ett riktigt storspel i den första perioden. Tack vare den resliga målvakten och Viktor Arvidsson har Sverige ledningen med 1-0, efter den första perioden.

Storspel av målvakten Anders Nilsson och ett riktigt viljemål från Viktor Arvidsson gör att Sverige leder semifinalen mot USA efter den första perioden.

USA skapade ett massivt tryck mot Tre Kronors mål och det tog över sex minuter innan Sverige fick iväg det första skottet mot det amerikanska målet. Totalt vann USA skotten med 16-7. Tre Kronors mål var det sjätte i ordningen för de gula.

Nära kvittering

USA var nära att kvittera när Sverige fick power play och de kontrande. Mot Nilsson i målet kunde de inget göra.