Foto: Bildbyrån

Nu är det klart. Det blir inga NHL-spelare i OS i Sydkorea nästa vinter. Parterna kom inte överens.
– Vi beklagar och tycker det är tråkigt att det inte gick att hitta en lösning där alla världens bästa spelare är tillgängliga för OS 2018, säger Anders Larsson, Svenska Ishockeyförbundets ordförande i ett pressmeddelande.

Under OS i Sydkorea nästa vinter väntar ett mästerskap utan NHL-spelare. Parterna kom inte överens. Svenska Ishockeyförbundets, Tommy Boustedt, tycker det är beklagligt.
– Vi tycker självklart att det är tråkigt att NHL-spelarna inte tillåts delta i OS. Utgångspunkten för oss är att vi alltid vill ha med de bästa spelarna i alla turneringar som Tre Kronor genomför. Ett OS är alltid ett OS och ett bra tillfälle att locka nya fans till vår sport och då vill vi såklart kunna visa upp våra stjärnor oavsett vilken liga de spelar i, säger han.

Lägger ingen större vikt vid beslutet

Förbundskaptenen, Rikard Grönborg, lägger ingen större vikt vid beslutet.
– Min uppgift som förbundskapten är att ställa de bästa tillgängliga spelarna på isen och det gäller alla landskamper så det är det jag fokuserar på, säger han i ett pressmeddelande.

Vill man inte som förbundskapten att de bästa spelarna ska vara med?
– Självklart. Och det gör jag genom att välja ut de bästa spelarna som finns tillgängliga inför varje landskamp och ser till att ge dem uttagna spelarna de bästa förutsättningarna för att göra en bra turnering. Min uppgift är inte att fokusera på spelarna som inte är tillgängliga för spel, säger Rikard Grönborg.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer