INFÖR TJECKIEN: Grönborg om Tre Kronors uppladdning

Det börjar bli dags för den andra drabbningen i gruppspelet för Tre Kronor. Den här gången står Tjeckien för motståndet. Hockeybladet pratade med Rikard Grönborg om tiden mellan premiärmatchen och inför dagens match.

Tre Kronors backcoach Peter Popovic opererades, då han fick problem med ögat, samma dag som Tre Kronors VM-kross mot Vitryssland i förrigår.

– Det är jättesynd såklart. Nu är han nere här i alla fall och andas och det är ju positivt. Men som tur är har vi Tomas Montén här som vi ändå har jobbat med tidigare, han vet vårt tänk så det känns som vanligt trots att Peter inte är här, säger Rikard Grönborg.

Det blir ändå en viss omstrukturering i coachrollerna. Tomas Montén kommer inte att ta över Peter Popovic roll som huvudansvarig för defensiven.

– Johan Garpenlöv ska coacha backarna och så har Tomas Montén kontakt med johan Andersson (videocoach).

Fler moment som ska bli bättre

Efter lördagens isträning i träningshallen utanför Royal Arena berättade Rikard Grönborg om tiden efter premiärmatchen och vad de vill jobba vidare med.

– Vi gick igenom matchen igår (förrigår) och stängde bort matchen igår (förrigår). Vi gick igenom saker vi bjuder på, det finns vissa saker som vi måste förstärka. Jag tycker att vår rörelse i offensiva zon var riktigt bra, jag tycker vi ställer till det för Vitryssland och de har det svårt att spela mot oss för att vi förstör deras spel. Jag tycker att vi har bra spelvändningar särskilt när backarna, som vi tycker är vår styrka, följer med upp i attacken. Så att, det är flera bra moment som vi ska fortsätta förstärka och bli ännu bättre på. Det är viktigt att vi hela tiden jobbar med att förstärka saker som vi tycker att vi kan göra bättre. I dag (igår) jobbade vi på presspelet, både när det gäller offensiva zon och backcheckningen. Sen avslut och lite special teams.

Sveriges förbundskapten berättade också om sina förväntningar inför dagens match mot Tjeckien.

– Jag tycker att de kommer väldigt hårt, jag tycker deras forchecking är väldigt bra och jag tycker de är väldigt rörliga i offensiva zon. De har några spetsspelare som vi måste se upp med såklart, men vi känner ändå en ganska stor styrka från oss i vårt försvarsspel. Det kommer vara viktigt för oss att vi är noggranna med pucken och spelvändningar.

Avslutningsvis är Rikard Grönborg kryptisk till om det kommer att bli några förändringar inför Tjeckien. Han vägrar också att uppge vem som kommer att vakta kassen.

Nedsläpp 16.15 i Royal Arena.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN