Riskerar avstängning: ”Tycker inte att det var en armbåge”

Tre Kronor spelade mot Frankrike i måndags. En match där Adam Larsson hamnade i händelserna centrum. Han delade ut en tackling som i efterhand eventuellt leder till avstängning.

Matchen mot Frankrike blev en något irriterad sådan efter att Adam Larsson drog till med en rejäl tackling på öppen is. Nu riskerar tvåvägsförsvararen en avstängning i efterhand. Adam Larsson tror ändå att det inte kommer bli någon bestraffning.

– Nä jag har inte hört någonting faktiskt. Så vi får väl se, det kanske blir i eftermiddag. Om det ens blir något alls vilket vi hoppas på. Jag tycker fortfarande att tacklingen tar i bröstet först, sen är det en naturlig reaktion att putta ifrån med armarna. Men jag tycker inte att det var en armbåge, säger Adam Larsson.

Efter matchen stöttade Rikard Grönborg Adam Larssons tackling och tyckte inte att det var några fel med den.

– Jo men det är skönt. Han har alla spelares rygg så det är väldigt skönt att känna. Men självklart även om man lägger en sådan där tackling så vill man inte att någon ska bli skadad, det är inte min intention. Jag tycker inte att det var en armbåge som vissa andra, som vissa säger. Sen kör man allt i slow-motion så kan man hitta något fel i princip allting som händer. Vill man bryta ned det på det viset då kanske det är fult. Men jag tycker inte det. I det här fallet känner jag att han stöter i mitt bröst först.

Tredje matchen avklarad i VM

Tre Kronor har nu avklarat sin tredje match i detta VM. Hittills har laget bara blivit prövat av Tjeckien. Matcherna mot Vitryssland och Frankrike var inga större problem.

– Jag tycker att det har sett bra ut. Sen är det vissa stunder där vi inte har spelat vår bästa hockey. Nya lagkamrater, ny turnering så det är bättre att göra bort sig nu än senare. Jag tycker att vi har en bra grupp nu men får man in världsspelare är det ett stort plus. Men vi känner oss trygga med det vi har nu. Österrike blir en tuff uppgift. Jag menar, vi vet att vi inte spelade vår bästa hockey igår så vi är lite revanschsugna på det viset men så länge vi tar de poängen vi ska så är jag nöjd.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN