Everberg om franska ilskan: ”Inte kul att förlora”

Tre Kronors Dennis Everberg är nöjd över segern i matchen mot Frankrike. Resultatet slutade 4-0 men KHL-spelaren från Neftekhimik Nizhnekamsk menar att det var en klassisk kväll där Tre Kronor kunde slappna av.

Efter segern mot Frankrike menar Dennis Everberg att Sverige stundtals föll in i Frankrikes matta tempo.

– Jag tycker vi öppnar starkt. Får mål direkt. Sen går vi väl en klassisk kväll där vi slappnar av och känner väl att det är klart lite, men vi lyckas reda ut det ändå. Vi är nöjda med 4-0, det är tre poäng vi vann, det var det vi skulle göra.

En mycket omtalad sekven var Adam Larssons tackling på öppen is i den andra perioden. Matchen blev en rätt grinig historia med en hel del meningsskiljaktigheter. Det var stor frustration hos Frankrike.

– Nä, de var väl bittra. Jag menar de… vi är lite bättre än dem. Vi gick på halvfart lite och vafan det är inte kul att förlora. Jag förstår dem. Sen blev det lite mycket jag menar, sista utvisningen på Elias Pettersson de har väl insett att de har förlorat där.

Nästa match spelar Tre Kronor mot Österrike på onsdag. Dennis Everberg verkar inte särskilt orolig inför den matchen. Ännu har han inte riktigt funderat på vad som kommer bli viktigt för att vinna även den omgången.

– Jag vet inte jag har ingen aning. Vi kan bara fokusera på vårt egna spel och så som vi spelade i början i dag det ska vi göra i 60 minuter.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN