RYSARSEGER: ”Vi är ett bättre lag över 60 minuter”

Tre Kronor tog en rysarseger mot Tjeckien. Efter matchen tycker Mikael Wikstrand att det var en bra värdemätare. Tre Kronor vann till slut med 3-2. 
– Tycker ändå att vi visar att vi är ett bättre lag över 60 minuter, säger Mikael Wikstrand.

Det blev en riktig rysarseger till slut för Tre kronor, trots att Tjeckien reducerade från 3-1 till 3-2 i slutminuterna av matchen och febrilt jagade en reducering.

– Jag tycker ändå att det är en bra hockeymatch överlag. Tjeckien är ett bra lag och en bra motståndare för oss. men jag tycker ändå att vi visar att vi är ett bättre lag över 60 minuter.

Från läktarhåll verkade det som att kvalitén på isen inte var den absolut bästa. Bland annat hade delar av ena sidans målgård börjat färgas bort och det verkade överlag ganska blött.

– Pucken studsade lite och sådär, samtidigt så är det många som är vana med lite sämre is. Det är svårt att få en perfekt is när det är så många matcher. Det gäller att spela enkelt och spela den frammåt helt enkelt. säger Mikael Wikstrand.

Heta känslor

Det var den grinigaste matchen hittills som Tre Kronor spelat i VM, betydligt mer känslor än i premiären mot Vitryssland.

– Det är två nationer som vill vara bäst därute. Det blir alltid ett stort krig i sådana fall. Många som vill visa upp sig och det kanske blir en liten halvful smäll sådär och då vill man stå upp för varandra.

Eftersom att det var många heta känslor blev det också en hel del utvisningar från båda sidorna.

– Det klart att det kanske blir lite för mycket utvisningar för att det ska vara nog bra. Men samtidigt så har vi ett bra boxplay och ett bra powereplay, det gäller bara att vi steppar upp det lite. Vi hänger en i powerplay men släpper tyvärr ett i fem mot tre och det andra var i fem mot fyra.

Nästa match för Tre Kronors del är redan imorgon mot Frankrike. Det tajta spelschemat oroar dock inte Mikael Wikstrand.

– Det gäller bara att ladda om. Många är vana vid att spela back to back också så det ska inte alls vara några problem. Det gäller att ladda om och käka bra, vårda om kroppen så ska det inte vara några problem.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN