HOCKEY-VM: Högt spel av Schweiz sätter press på Tre Kronor
Foto: Henric Wauge
Schweiz hade 4-4 mot Tjeckien med 3.41 kvar att spela. Ett högt spel av Schweiz sätter press på Tre Kronor inför kvällens match mot Ryssland. Det här gäller.

Schweiz behövde vinna mot Tjeckien för att ha chansen på andraplatsen bakom Ryssland. Vid ställningen 4-4 och 2.45 kvar att spela tog man därför ut målvakten. Ett högt spel av Schweiz sätter därför stor press på Tre Kronor inför kvällens match mot Ryssland.

Då vinner Sverige gruppen

För det första måste Sverige vinna med många mål mot Ryssland för att vinna gruppen. Vinner Tre Kronor matchen hamnar de på samma poäng som både Ryssland och Tjeckien. Då Sverige startar på minus tre mål måste man vinna med minst fyra mål för att komma etta i gruppen. Sverige vinner gruppen även vid en seger med tre mål om man gör mer än fem mål, då har Sverige gjort flest mål mellan de tre lagen.

Då kommer Sverige tvåa i gruppen

Sverige kommer tvåa i gruppen om man vinner med tre mål över Ryssland och gör under sex mål. Då vinner Tjeckien gruppen och Ryssland kommer trea.

Då kommer Sverige trea i gruppen

Om Sverige förlorar, tappar poäng eller vinner med mindre än tre mål, då kommer Sverige trea i gruppen.

Så här räknar man

Om två lag hamnar på samma poäng är det inbördes möten som gäller. Om tre lag eller fler hamnar på samma poäng gör man en tabell med de inblandade lagen. Då Sverige har minus tre i målskillnad, Tjeckien har noll i målskilland och Ryssland har plus tre krävs ovanstånde för att Sverige ska hamna på någon av de platserna.

Inbördes resultat

Tjeckien – Sverige 5-2
Ryssland – Tjeckien 0-3
Sverige – Ryssland X-X, startar 20.15

Kommentarer

Kommentarer