HOCKEY-VM: Andra riktiga testet – måstematch mot Schweiz

0
211
HOCKEY-VM: Andra riktiga testet
Foto: Hockeybladet
Hockey-VM har två fullpoängare och båda spelar i grupp B i Bratislava. Sverige har haft det lätt sedan premiären, nu står det andra riktiga testet för dörren.

Det blir det andra riktiga testet för Tre Kronor under VM 2019. Det första i premiären slutade med en plump i protokollet, förlust mot Tjeckien. Sedan dess har Tjeckien hunnit förlora mot Ryssland. Schweiz är tillsammans med Ryssland de enda lagen i årets VM som inte tappat poäng, i skrivande stund leder Kanada mot Tyskland med 4-1 och jag räknar in den tyska förlusten redan.

Inte imponerat

Trots att Schweiz inte tappet en enda poäng har de inte imponerat mycket. De startade med 9-0 mot Italien och har fortsatt med knappa segrar mot Österrike och Lettland. Tre Kronor blir Schweiz första stora utmaning i årets VM. Har de självförtroendet och styrkan att stå emot Sverige? Sverige är storfavoriter i matchen, men det ska höjas ett varningens finger för Schweiz. De har ändå två VM-silver, 2013 och 2018, på kort tid och det skojar man inte bort så lätt.

Tålamod och karaktär

Om Tre Kronor inte underskattar Schweiz ikväll kan det bli en riktig rolig majafton i Bratislava. Fansen är laddade för svensk triumf. Nu ska de svenska hockeykrigarna klara av det andra riktiga testet i VM. Klarar de det? Vad tror du?

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo − 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.