HOCKEY-VM 2020: Dessa NHL-stjärnor kan ansluta till VM

0
692
Hockeybladet gjorde en överblick över vilka NHL-stjärnor som kan ansluta till Garpenlövs trupp i Världsmästerskapet. Dessa NHL-stjärnor kan ansluta till VM
Foto: Henric Wauge
Det börjar dra i hop sig borta i Nordamerika. Just nu är det cirka 20 omgångar kvar innan Stanley-Cup spelet inleds. Hockeybladet gjorde en överblick över vilka NHL-stjärnor som kan ansluta till Garpenlövs trupp i Världsmästerskapet. Dessa NHL-stjärnor kan ansluta till VM

Vilka NHL-stjärnor kan ansluta till VM är den ständiga frågan så här års. Därför gjorde Hockeybladet en lista på vilka spelare från den Nordamerikanska ligan som kan ansluta till Lausanne i Schweiz i maj månad. Vi har tagit spelare från lagen som troligen kommer att missa Stanley-Cup slutspelet. Det är dock 20 omgångar kvar av NHL så mycket kan fortfarande hända.

Vi på Hockeybladet har listat tolv lag som förmodligen kommer att missa slutspelet borta i Nordamerika. Dessa lag är arbetsgivare till sammanlagt 40 svenskar. Svenska NHL-spelare och VM brukar gå hand i hand de senaste åren och det är alltså högst troligt att de som blir tillfrågade kommer att ställa upp. Här nedan ser ni en lista på alla tänkbara spelare som kan ansluta till Garpenlövs trupp i maj.

Dessa lag missar troligen Stanley Cup

New York Rangers 

Rangers ser ut att missa ännu ett Stanley Cup. Mycket tyder på att det kommer att ske en rensning efter denna säsong för att lyckas bättre i framtiden. En viktig detalj att tänka på är att vår svenska målvakt Henrik Lundkvist kan komma att tradeas under våren vilket betyder att han kanske inte bli tillgänglig för VM-spel. Jesper Fast kontrakt går ut i år och om detta inte löses innan maj kommer det förmodligen inte att bli något spel för honom. Fast har i och för sig aldrig spelat ett världsmästerskap för seniorer.

Svenska spelare: 
Henrik Lundkvist – Målvakt
Jesper Fast – Forward
Mika Zinbanejad – Forward

Buffalo Sabres 

Kanske får äntligen Rasmus Dahlin spela ett VM-spel. Dock tror jag hellre att 19-åringen spelar ett Stanley Cup. I Sabres har Tre Kronor två målvakter, dock är Linus Ullmark skadad. Buffalo har precis som Rangers ett tags frånvaro från Stanley Cup och kommer med största sannolikhet att missa även i år.

Svenska spelare:
Jonas Johansson – Målvakt
Linus Ullmark – Målvakt
Rasmus Dahlin – Back
Marcus Johansson – Forward
Johan Larsson – Forward
Victor Olofsson – Forward 

Dock sitter Jonas Johansson, Ullmark, Larsson och Victor Olofsson på utgående kontrakt.

Montréal Canadiens

Canadiens har en enda svensk, Christian Folin. Han har aldrig gjort en enda landskamp och sitter dessutom på ett utgående kontrakt. Chansen till VM spel för Folin är lika med noll.

Svenska spelare: 
Christian Folin – Back

Ottawa Senators

Här är nästa lag som förstår att Sverige producerar bra målvakter. Även i den Kanadensiska huvudstaden finns de två svenska burväktare. Däribland 2018 års hjälte Anders Nilsson.
Båda målvakterna har kontrakt över nästa säsong och endast Andreas Englund bör signa under våren om det ska bli något VM spel.

Svenska spelare: 
Anders Nilsson – Målvakt
Marcus Högberg – Målvakt
Andreas Englund – Back

Detroit Red Wings

I den amerikanska fordonsstaden hittar vi fyra svenska spelare. Red Wings kommer förmodligen även dom att bygga om till nästa säsong efter ett par år utanför slutspelet. Jonathan Ericsson och Christoffer Ehn sitter på utgående kontrakt.

Svenska spelare: 
Jonathan Ericsson – Back
Gustav Lindström – Back
Patrick Nemeth – Back
Christoffer Ehn – Forward

Nashville Predators

Förrförra säsongen spelade Nashville final. Nu riskerar de alltså att missa slutspelet. Detta skulle betyda flertalet stjärnor för Tre Kronor i VM. Samtliga svenska spelare har dessutom flera år kvar på kontraktet. En mumsbit inför mästerskapet alltså.

Svenska spelare: 
Mattias Ekholm – Back
Viktor Arvidssson – Forward
Filip Forsberg – Forward
Calle Järnkrok – Forward

Minnesota Wild

Det nygamla laget från St. Paul har tre svenskar i laget, samtliga med kontrakt över nästa säsong och är därför tillgängliga för spel. Minnesota har just nu 13 poäng upp till säker slutspelsplats. Vilket inte är omöjligt, men knappast troligt.

Svenska spelare: 
Jonas Brodin – Back
Joel Eriksson Ek – Forward
Victor Rask – Forward

Chicago Blackhawks

I Blackhawks hittar vi kanske den mest självklara målvakten i Robin Lehner. Eller poängspelaren Erik Gustavsson som back. Hur som helst skulle det vara ett par tunga förvärv till Tre Kronor om Chicago missar slutspel, och svenskarna tackar ja. Dock går Lehner och Gustafssons kontrakt ut i år och förlänger de inte så, ja ni fattar.

Svenska spelare: 
Robin Lehner – Målvakt
Adam Boqvist – Back
Erik Gustafsson – Back
Alexander Nylander – Forward

San Jose Sharks

Det är inte västkustens år i år. Samtliga lag från Kalifornien kommer förmodligen att missa slutspel. Först ut av dessa är hajarna från San José. Här spelar kanske det bästa svenska backen om inte en av ligans bästa backar Erik Karlsson. Tyvärr drog sig Karlsson på sig en skada nyligen. Hur länge stjärnbacken blir borta är dock oklart. Han lär nog hur som helst tacka nej till VM i alla fall. Karlsson har långt kvar på kontraktet, ända till 2027 faktiskt och Sörensen över nästa säsong. De andra svenskarna sitter med utgående kontrakt.

Svenska spelare: 
Tim Heed – Back
Erik Karlsson – Back
Melker Karlsson – Forward
Joel Kellman – Forward
Marcus Sörensen – Forward

Anaheim Ducks

Kaliforniens andra lag, ankorna från söder om Los Angeles missar med största sannolikhet slutspel. Här finner vi Rikard Rakell (som förövrigt faktiskt spelade VM utan kontrakt) samt Jacob Silfverberg och Hampus Linholm, samtliga med kontrakt. Jacob Larsson sitter dock med ett utgående kontrakt.

Svenska spelare: 
Jacob Larsson – Back
Hampus Lindholm – Back
Rickard Rakell – Forward
Jacob Silfverberg – Forward

Los Angeles Kings

2012 vann Kings sitt första Stanley Cup, 2014 sitt andra. Innan och efter detta har det inte varit lätt för Kaliforniens ”stolthet”. Nu ligger de sist i sin division med endast Detroit med längre poäng än dom i hela NHL. Sannolikheten till slutspel är alltså lika med noll. Tro fasiken det, de har ju bara två svenskar i truppen. 26-åriga USA-födda Joakim Ryan har inte gjort en enda A-landskamp för Tre Kronor och lär inte göra det i år heller. Dessutom sitter han med ett utgående kontrakt. Däremot Adrian Kempe lär dyka upp till försommaren i Schweiz.

Svenska spelare: 
Joakim Ryan – Back
Adrian Kempe – Forward

<<< Läs mer om NHL här >>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.