Han blir kapten för Tre Kronor under VM: ”Jättestor ära”

0
735
Foto: Bildbyrån
VM uppladdningen för Tre Kronor är i full gång. Här näst innan VM turneringen spelar man tre matcher i Carlson Hockey Games den 1-5 Maj. Efter dem matcherna stundar VM premiär fredagen den 10:e maj mot Tjeckien. Nu har förbundskapten Rikard Grönborg valt ut lagets kapten för turneringen. 

Igår genomförde Tre Kronor sitt första träningspass tillsammans i Globen. Under ispasset utsåg Rikard Grönborg lagets kapten och valet föll på Oliver Ekman Larsson. Ekman Larsson spelar till vardags för Arizona Coyotes i NHL där han även där bär C:et på bröstet.

– En jättestor ära och det ska bli fantastiskt kul att få chansen. Det är många bra spelare som har varit kapten i landslaget, det är jättestort, säger 27-åringa OEL till Aftonbladet.

Ekman Larsson har spelat en stor roll i de senaste två VM-turneringarna där båda har slutat i guld. Nu jagar han såklart ytterligare en guldmedalj med Tre Kronor. Förra året var han assisterande kapten bakom Mikael Backlund, såhär beskriver Oliver sina ledaregenskaper:

– Jag försöker vara mig själv och har alltid pushat på mycket på isen och försökt att leda på isen. Sen är jag ganska tyst och lugn vid sidan av, men samtidigt skulle man behöva ryta i och snacka lite i omklädningsrummet har jag absolut inget problem med det.

För förbundskapten Grönborg var det ett ganska lätt beslut vem som skulle få rollen som kapten. Han beskriver OEL som en spelare med pondus, stor roll i laget och för en bra kommunikation med ledarstaben, vilket är till stor nytta hos förbundskaptenen.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.