Grönborg: Drömmer om Danmark i kvartsfinalen

Sverige spelar VM i Köpenhamn men de svenska fansen har gjort att Tre Kronor känner att de spelar på hemmaplan.
– Känns väldigt tryggt och skönt att vi spelar hemma, säger Rickard Grönborg.

Köpenhamn har blivit hemmaplan för Tre Kronor då publikstödet är enormt. Det finns inte ett enda lag som vunnit mot Tre Kronor hittills i VM, senaste segern var mot Schweiz. Imorgon väntar sista motståndaren i gruppspelet och det är Ryssland som står på menyn den här gången. I och med Sveriges fina spel står det klart att Tre Kronor inte kommer att behöva åka till Herning för kvartsfinal.

– Resan hade nog inte varit en sådan stor grej, utan det är mer att det är jätteskönt att vi är här. För hockeyfansen, de svenska hockeyfansen som vallfärdar hit har varit helt enorma. Vi har spelat på hemmaplan helt enkelt. Det känns väldigt tryggt och skönt att vi spelar hemma. Det har varit ett fantastiskt tryck här, så att, det ska vi fortsätta. Bygga det momentumet, säger Rickard Grönborg.

Tunn trupp och sårbart för skador

Mattias Ekholm och Filip Forsberg ansluter nu till truppen. Samtidigt som Elias Pettersson och Erik Gustavsson blev skadade i den förra matchen och därmed missar resten av turneringen.

– Framförallt så tycker jag väldigt synd om de här spelarna som har blivit skadade, att inte de får vara med längre i den här VM-turneringen. Jag lider verkligen med dem, men samtidigt är prognosen ganska god att de kan komma tillbaka om tre eller fyra veckor och börja sin försäsongsträning. De kommer inte missa så mycket tid på så sätt, men jag lider med dem. Det är det första.

Rickard Grönborg menar vidare att skadeläge inte är optimalt.

– Vi blir lite tunnare, det blir vi, framförallt backsidan där har vi bara sex backar. Eller bara, vi har väldigt bra backar men vi blir lite tunna och kanske lite sårbara för skador och så. Det är väl det enda som jag reflekterar över på så sätt. Det finns väldigt många bra hockeyspelare fortfarande och vi har ett djup, framförallt på forwards också.

Tre Kronor har nu även anmält Filip Gustavsson som tredje målvakt då lagen måste ha tre målvakter anmälda från och med kvartsfinalen.

Kommer bli tufft

Sverige är klara för kvartsfinal som spelas på torsdag. För Rickard Grönborgs del spelar det ingen roll vilka som utgör motståndet, han är inställd på en hård kamp mot vilka det än blir.

– Ja, det måste man väl räkna med om man ska spela kvartsfinal i VM. Oavsett motstånd så kommer det bli tufft motstånd. Så oavsett vilka vi spelar mot ska vi göra vårt absolut bästa och vara förberedda. Se till att vi gör ett riktigt bra jobb i den matchen.

Danmark spelar inte i samma gruppp som Tre Kronor, de håller till i grupp B som spelar sina matcher i Herning. För tillfället ligger de trea i sin grupp. Sveriges förbundskapten vill gärna se ett möte mot värdnationen i en kvartsfinal.

– Ja varför inte, de har ju gjort det riktigt bra jobb i den andra gruppen och det vore jättekul om de kunde kvalificera sig till en kvartsfinal. Varför kan vi inte spela mot dem?

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN