Grönborg: ”Det kastade bort vår taktik en aning”

Efter matchen mot USA hyllar Rikard Grönborg Anders Nilsson och det svenska försvaret. Tre Kronors huvudtränare tyckte att motståndet var betydligt skickligare än Sverige i den första perioden.
– Jag håller med Jeff (Blashill) om att USA var det bättre laget, säger Rikard Grönborg.

På presskonferensen efter matchen menar Tre Kronors huvudtränare, Rikard Grönborg, att Sverige hade förberett sig på slagkraftigheten i USA:s anfall.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Vi visste att USA har stor offensiv styrka. Vi ville verkligen inte låta dem spela powerplay, vilket vi ändå gjorde. Så det kastade bort vår taktik en aning. Första perioden var det inget snack om saken, jag håller med Jeff (Blashill) om att USA var det bättre laget.

Matchen slutade 6-0 till Sverige

USA kom ut starkt direkt men fick ändå inte någon utdelning och förlorade med 6-0. Ändå väljer Rikard Grönborg att fortsätta hylla motståndarna efter matchen.

– Jag tycker att deras omställningsspel var fantastiskt. Vi hade problem med deras fart i den neutrala zonen. Vi fick göra en del förändringar i den perioden. Speciellt mellan perioderna började vi att prata om sätten som de åkte in i vår zon.

Hyllar Nilsson och försvaret

Skottstatistiken slutade på 20-41 till USA. En storspelande Anders Nilsson och ett stabilt försvar gjorde att matchen aldrig ens blev riktigt spännande.

– Oturligt nog fick vi spela boxplay i den andra perioden men vi gjorde ett fantastiskt jobb att döda den utvisningen. Det var många hårt jobbande där ute som gjorde ett grymt jobb. Sen helt plötsligt började vi göra mål, jag tror att det var tre byten på raken nästan. Det var i princip matchen. I den tredje perioden pressade de oss hårt. Men Anders Nilsson hade en fantastisk match. Jag tycker också att offerviljan från de flesta, speciellt försvararna, hjälpte oss rejält. USA är ett bra lag, jag tycker att det var en fantastisk seger för oss helt klart.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN