Tre Kronor vann imponerande mot ryska superstjärnorna

Tre Kronor imponerade stort när man åkte till Moskva och vann öppningsmatchen mot Ryssland i Channel One Cup.
– Vi krigar riktigt bra och det äldre gardet tillsammans med de nya spelarna gör de bra, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg till C More.

Tre Kronor kom till Ispalatset i Moskva mot Ryssland i turneringen Channel One Cup med fyra debutanter. Ryssarnas förbundskapten Oleg Znaroks kontrade med att ställa upp ett rutinerat ryskt lag.

Ryssarna målade först

Det var dock Ryssland som skulle få smakstarten. Första perioden var precis som hela matchen intensiv och båda lagen ville vara nummer ett på pucken. Nio minuter in i första perioden åkte Carl Klingberg på en utvisning som satte Tre Kronor i nummerärt underläge. Det gjorde att ryssarna målade först genom den ryske backen Vladislav Gavrikov.

I den andra perioden spelade det svenska laget med en hög press på de ryska backarna. Det bäddade för en kvittering när den unge debutanten Oskar Lindblom från Brynäs kunde prick in första målet.

Imponerande debutanter

I den sista perioden skulle det oavgjorda matchläget avgöras. Både Sverige och Ryssland uppträdde målmedvetet och båda lagen gav och tog emot tacklingar. Tre Kornor som ställde upp med fyra imponerande debutanter skulle dock senare i matchen ta ledningen. Backen Andreas Borgman från HV71 gjorde en riktigt bra insats fram till att han tvingades utgå skadad.

Kedjan med Patrik Zackrisson, Andreas Thuresson och den debuterande Fredrik Händemark tryckte ner det ryska laget i slutminuterna med sin tunga spelstil. I bytet efter kunde sen Sverige genom Simon Bertilsson sätta ledningsmålet 2-1 till publikens stora chock.

Andreas Thuresson satte sen välförtjänt 3-1 i tom kasse. På lördag möter Tre Kronor Tjeckien i den andra matchen.

Tre Kronor – Ryssland 1 – 1 (0-1, 1-0, 0-0)
0-1 (08.56) Vladislav Gavrikov (Sergei Shumakov), spel fem mot fyra
1-1 (27.56) Oskar Lindblom (Utan assist)
2-1 (58.49) Simon Bertilsson (Linus Omark)
3-1 (59.48) Andreas Thuresson
Skott: 27 – 21
Tekningar: 27 – 27
Domare: Aaro Brännare, Aleksi Rantala