Home Landslag Tre Kronor står redo trots avhoppen: ”Han kör extra pass”

Tre Kronor står redo trots avhoppen: ”Han kör extra pass”

0

Ikväll väntar ett aggressivt och bolltrollande Tjeckien för vårt landslag Tre Kronor hemma i Göteborg. Förbundskaptenen Rikard Grönborg är förväntansfull inför matchen.
– Det ska bli riktigt kul att få komma ut på hemmaplan nu, säger Grönborg till Hockeybladet.nu.

Sweden Hockey Games sparkar igång ikväll och för Sveriges del väntar tjeckerna på andra sidan rinken. Tidigare den här säsongen har nationerna ställts mot varandra vid två tillfällen och då har Tjeckien vunnit båda. Den första med 6-3, och den andra med 4-1. Men förbundskaptenen Rikard Grönborg vet vad som krävs av Tre Kronor om de vill ha bästa möjliga starten hemma i Scandinavium.

– Vi måste se till att komma ut och vara redo från start imorgon och vara beredda på deras höga forechecking. Det är viktigt för att vi ska kunna spela oss ur situationerna, säger Rikard Grönborg till Hockeybladet.nu.

Hur skiljer sig tjeckernas spel sen tidigare?
De spelar helt annorlunda i presspelet, framförallt med en mycket aggressivare forechecking. Det är skickliga och snabba hockeyspelare som är riktiga bolltrollare, det måste vi se upp med, fortsätter Grönborg.

”Han kombinerar det med skills”

Sverige kommer till spel med ett gäng debutanter till hemmaturneringen i Göteborg. Ett namn som sticker ut, men som inte är en debutant är Färjestads stjärnskott Joel Eriksson-Ek. Supertalangen startade säsongen med att göra ett par mål och matcher i NHL för Minnesota Wild, men trots den goda starten skickades han hem till Karlstad och SHL. Men bakslaget satte inga käppar i hjulet för Eriksson-Ek och istället har han haft en strålande utväxling under året. Rikard Grönborg ser stor potential i 20-åringen och räknar med att han tar för sig i Tre Kronor.

– Det är klart han ska vara en ledande spelare, han ska fortsätta ta för sig på alla nivåer.

Vad är Joels största styrkor och egenskaper?
– Han är stark på pucken, jobbar hårt och tar extra pass för att bli bättre. Samtidigt kombinerar han det med väldigt bra skills, så som hans skott och teknik.

Många NEJ TACK – men det påverkar inte Grönborg

Sen truppen släpptes har en mängd återbud haglat över Tre Kronor och man har tvingats plocka in nya spelare. Offensiva spetsar som Oskar Lindblom och André Pettersson har bytts ut till förmån för andra gubbar. Trots bakslagen ser Rikard Grönborg positivt på uppgiften och försäkrar att de nya spelarna inte påverkar Sveriges spelidé över huvud taget.

– Nej det påverkar inte mycket eftersom vi har en fastslagen spelidé som vi följer. Laget har självklart förändrats en hel del men vi har hittat fullgoda ersättare, samtidigt som vi får chansen att testa nya spelare på den här nivån.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.