Tre Kronor föll mot Tjeckien – kammade hem turneringssegern

Tre Kronor tog två fina segrar mot Ryssland och Finland tidigare i veckan. Med turneringssegern säkrad blev dock Tjeckien övermäktiga för Sverige.

Tre Kronor med en mängd debutanter till årets upplaga av Channel One Cup tog två fina segrar mot ett starkt Ryssland och Finland. De två segrarna räckte för att Rikard Grönborgs landslag skulle vinna hela turneringen för fjärde gången.

”Vi vann målchanserna”

Första perioden blev mållös mellan Tre Kronor och Tjeckien. Båda lagen jobbade hårt men lyckades inte få några jättelägen som var tillräckliga för att överlista målvakterna Johan Gustafsson och Pavel Francouz i Tjeckien.

I den andra perioden skulle dock målen börja ramla in. Tjeckien tog tidigt i mittakten ledningen genom Adam Polasek. Drygt tio minuter senare lyckades Sverige göra match av det igen när Emil Johansson prickade in kvitteringen. Till slut var det ändå Tjeckien som fick gå till paus med ledningen, tack vare David Kämpf.

– Tjeckien är väldigt snabba i omställningarna och fick några chanser de inte ska ha, sa Grönborg till TV12.

Den tredje perioden höll sig länge mållös trots en hel del med chanser för ett hårt jobbande Tre Kronor. Tjeckien som slutade sist i turneringen var dock ändå det laget med rätt puckstudsar den här matchen. När de återstod drygt två minuter av matchen fick tjeckerna in den viktiga 3-1 pucken genom Jakub Jerabek. Det räckte för att de skulle orka hålla undan och till slut vinna med 4-1 med ett sista mål av Ondrej Vitasek i tom bur.

Tjeckien – Tre Kronor 4 – 1 (0-0, 2-1, 2-0)
1-0 (21.13) Adam Polasek (Robert Kousal)
1-1 (31.37) Emil Johansson (Johan Ryno, Linus Omark)
2-1 (34.13) David Kämpf (Lukas Radil)
3-1 (57.26) Jakub Jerabek (Lukas Radil, Dominik Kubalik)
4-1 (59.46) Ondrej Vitasek (Vladimir Sobotka)
Skott: 21- 31
Tekningar: 21 – 25