Storbråk mellan Växjö och Tre Kronor

Det pågår ett storbråk mellan Växjö Lakers och Tre Kronor som börjar se över truppen inför kommande OS-spel. Ett OS utan NHL-stjärnor, då ligan sagt nej.

Medan flertalet SHL-lag har spelledigt på grund av landslagsuppehåll så ser det för Växjö Lakers annorlunda ut. Laget har befinner kommer nämligen spela kvartsfinal imorgon tisdag i Champions Hockey League mot SC Bern. Likaså har även Fredrik Petterssons Zürich kvartsfinalspel imorgon. Förbundskapten Rikard Grönborg och Tre Kronor väljer ändå att kalla hem både Viktor Fasth, förstemålvakt i Växjö, och Fredrik Pettersson, i Zürich. Något som retat upp Växjö Lakers.

– Jävligt konstigt. Vi har en avgörande match, möter storlaget Bern, med alla deras resurser och så tvingas vi spela utan Viktor. Vi har frågat Ishockeyförbundet om de kunde avvara Viktor på tisdagskvällen, men det sa de nej till, säger Evertsson till Aftonbladet.

Tre Kronor står fast vid beslutet

Förbundskapten Rikard Grönborg står dock fast vid beslutet att kalla hem de båda spelarna till OS-genrepet. Samtidigt som det råder vissa problem med att få hem spelare som sitter fast i Ryssland.

– Det är OS-genrep. Vi måste spela ihop laget. Reglerna säger att vi ska ha tillgång till spelarna 48 timmar innan första matchen och då är det omöjligt att spela på tisdagskvällen, säger Grönborg.

Detta OS kommer inga förstärkningar från NHL som stängt ute sin spelare från turneringen. Och Fredrik Pettersson ser fram emot att få chansen att visa upp sig och försöka ta en plats i truppen.

– Klubben har bestämt vad jag ska göra. Den har släppt mig och jag är glad över att få bra möjligheter att spela in mig till OS, som är ett stort mål för mig den här säsongen. Vi slog Liberec med 1–0 i första kvartsfinalen och har ett bra läge i returen. Jag tror pojkarna fixar det här, säger Pettersson till Aftonbladet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN