Skellefteås stjärna öppnar för spel i OS

Skellefteås stjärnforward Joakim Lindström har tidigare sagt nej till spel i landslaget. Nu kommer det dock goda nyheter för Tre Kronor, då stjärnan säger ja till OS i Sydkorea 2018. 

Joakim Lindström var förra säsongen en ledande spelare för Skellefteå AIK. Trots det spelade han dock inte en enda landskamp förra säsongen, då han valde att nobba Tre Kronor. Varför vill han dock inte gå in på.

– Jag vill inte gå in på varför, säger Lindström till Sportbladet

Inga NHL-spelare – då kan Lindström få chansen 

Efter att NHL:s befattningshavare Gary Bettman i våras tog beslutet om att det inte kommer bli ett uppehåll i NHL för OS 2018 kan Lindström nu få chansen. Sportbladet har tidigare idag rapporterat om att Lindström ska ha varit i kontakt med Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg. Lindström ska enligt Sportbladet meddelat Grönborg om att han är tillgänglig för spel i Tre Kronor igen.

Grönborg gläds av nyheten 

Rikard Grönborg tycker att detta är goda nyheter och talar gott om Lindström för Sportbladet. Han menar då att Lindström var en av Tre Kronors bästa spelare under VM i Minsk 2014.

– Det är jättekul så klart. ”Jocke” har visat under flertalet år att han är en fantastisk bra hockeyspelare, i Tre Kronor också. Framför allt under Minsk-VM så var han en av våra bästa spelare, säger Grönborg till Sportbladet.

Skellefteås assistmaskin förra säsongen 

Säsongen 16/17 var Lindström tillsammans med Per Lindblom Skellefteås vassaste spelare offensivt. Med 54 poäng på 5 matcher vann inte bara Lindström SHL:s poängliga, utan även guldhjälmen, priset för mest värdefulla spelaren i SHL. I landslaget har det bland annat blivit 16 poäng på 17 VM-matcher. OS 2018 avgörs 9-25 februari i Pyeongchang, Sydkorea.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN