Rikard Grönborg inför semin mot Finland: “Ett tufft motstånd”

0
307
Efter att Finland smått förvånande besegrat USA i kvartsfinalen väntar nu en drömsemifinal mot Tre Kronor.
Hockeybladet har intervjuat Sveriges förbundskapten, Rikard Grönborg inför dagens match mot Finland. Efter många nej tack från NHL håll inför och även förlust emot värdnationen Frankrike i den andra gruppspelsmatchen, har det finska landslaget fått utstå hård kritik i årets VM-turnering.

Skrällde mot USA

Men efter att ha mött det unga och skickliga amerikanska laget, med bl.a. Johnny Gaudreau och Jack Eichel i spetsen kan nog den hårda kritiken ha vänt. 2-0 mot USA och dessutom övertygande har nu tagit finnarna vidare till semifinalen där nu ett drömmotstånd väntar, Sverige.

Detta fokuserar Grönborg och hans mannar på

Sverige som vann sin kvartsfinal mot Schweiz, ställer nu in siktet på Finlands-matchen. Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg förklarar att förberedelser och återhämtning legat i fokus under dagen.

– Spelarna har återhämtat sig och vi coacher har satt ihop en gameplan vi kommer presentera för spelarna. Så det är förberedelse, återhämtning som varit i fokus idag, säger Grönborg.

Lindberg, Bäckström och Nylander: Sveriges drömkedja

-Jag tycker att vi behöver just Nylander med en spelartyp som Bäckström, som är väldigt bra på att passa pucken. Men även lite fysiskt spel i Lindberg som kan stå framför mål och bereder vägen lite för dom två mer tekniska spelarna i kedjan, förklarar Grönborg.
Grönborg fortsätter även och säger att det är kul att kedjan med Lindberg, Bäckström och Nylander fungerat så bra, med tanke på den korta tiden man har att sätta ihop kedjorna.
-Vi har inte så lång tid att göra det, men vi har en grundidé för hur vi ska formera laget och använda spelarna. Så det är såklart kul att dem (Lindberg, Bäckström och Nylander) har hittat kemi i kedjan och det tycker vi att dom gjort, berättar Grönborg.

”Mycket vi måste se med för finnarna”

När det kommer till Finland menar Grönborg att de måste se upp för finnarna, då de gjorde en väldigt bra kvartsfinalsmatch mot USA.

-Jag tycker det är väldigt mycket vi måste se upp för med finnarna.
Dom gjorde en väldigt bra kvartsfinalmatch igår (torsdag) mot USA. Dom höll dom på utsidan och när de väldigt bra amerikanska forwardsen slutade skjuta var mycket vunnet för dom, säger Grönborg och fortsätter:
– Dom är ett av de endast fyra lagen som är kvar i turneringen så det är ett väldigt svårt motstånd. Vi är förbereda inför ett svårt motstånd och det gäller att vi tar matchen dit vi vill.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + tio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.