Oskar Lindblom gör A-landslagsdebut: ”Jag vill till NHL”

Oskar Lindblom ligger i toppen av poängligan i SHL och är Brynäs viktigaste spelare. Bara 20 år gammal gör forwarden nu debut för A-landslaget mot Ryssland i Channel One Cup – men siktar på NHL.
– Det kommer bli jättekul, det har även gått bra nu på slutet för mig, säger Oskar Lindblom till Hockeybladet.nu.

Många undrade vem i Brynäs som skulle leda de offensiva toppkedjorna när tungviktare som Anton Rödin och Greg Scott lämnade. Ensam stod en blott 20 år gammal forward utan några större meriter, förutom ett par framgångsrika JVM-turneringar. Oskar Lindblom har den här säsongen gått från ung och lovande till en av hela ligans stora attraktioner.

– Jag har kört ganska mycket extra med målvaktstränaren och blivit allmänt starkare och snabbare, då kommer det lägen till slut.

”Det gäller att nöta”

Den långe och gänglige poängsprutan från Gävle ser ut att gå en ljus framtid till mötes. Forwarden som är draftad av NHL-klubben Philadelphia Flyers i den femte rundan 2014 har haft en stadig ökning på poängproduktionen i SHL sen debuten för tre år sedan. Förra året mäktade han med 25 poäng på 48 matcher, i år står han redan på samma poängantal, efter bara 26 matcher. Nu hoppas Oskar Lindblom att den fina säsongen och all hård träning ska betala tillbaka sig med en plats i NHL.

– Det gäller att nöta, ju mer du nöter, desto lättare blir de sen när lägena dyker upp och då får man utdelning. Min stora dröm är att spela i NHL nästa år, men det är en lång säsong kvar här.

Debut i A-landslaget

Till den första landslagstruppen som förbundskaptenen Rikard Grönborg plockade ut efter World-Cup fanns inte Oskar med. Det var inget som störde spelaren själv, som istället tyckte det kändes bra att få fokusera på Brynäs. Till Channel One Cup får dock 20-åringen fokusera på Tre Kronor när han ska göra sin debut i A-landslaget.

– Det ska bli hur kul som helst, det var inget jag räknat med eller gått och tänkt på. Samtidigt har de gått bra här och de ska bli kul att testa den nivån.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN