Klubbarna som fostrat flest landslagsspelare, Linus Johansson
Foto: Bildbyrån
Det nalkas jul och det är dags för landslagsspel för många. Därför ställer vi oss på Hockeybladet en fråga: Vilka av de svenska klubbarna som fostrat flest landslagsspelare? 

Många landslag spelar i december, Tre Kronor, Damkronorna, Juniorkronorna, Dam U18 och Team 16. Av dem listar Hockeybladet vilka av de svenska klubbarna som fostrat flest landslagsspelare. Vi hämtar informationen från Eliteprospects

Om det är så att en spelare har en moderklubb utomlands så är det den första svenska klubben som räknas. Exempel på detta är att Calle Andersson som har HC Lugano som moderklubb på Eliteprospects kommer till att bli listad under Malmö, då Malmö var hans första klubb. 

Jämnt i toppen

Man skulle kunna tro att det är storklubbarna som utbildat flest spelare aktuella för Landslagsspel men så är det alltså inte. 

Huddinge är en av de klubbarna som har fostrat flest landslagsspelare som ska spela i December. Huddinge är klubben som just nu ligger i Hockeyettan och är aktuella för spel i Allettan. Det är också klubben som Mathias Bromé har som moderklubb. 

Jonstorp kan man ju undra vad det är för klubb. Jonstorps Hockey ligger i nordvästra skåne och spelar i Hockeytvåan. Just nu tar de kampen för spel i Alltvåan. Division 2 klubben har bidragit med hela fyra spelare som kommer till att dra på sig landslagströjan. 

“Clubben” eller Linköping har också bidragit med spelare till landslagen. I år har man också bidragit med fyra spelare som har linköping som moderklubb till decembers landslagsspel. 

Malmö har också bidragit till decembers landslagsspel. De är en av klubbarna som fostrat flest landslagsspelare. Däribland spelare som Calle Andersson och Magnus Pääjärvi. 

Troja-Ljungby har också bidragit mycket till de landslag som spelar matcher under december. De har fostrat lagkaptenen för Färjestad, Linus Johansson, som nu kommer till att dra på sig landslagströjan. 

Klubb Spelare
1. Huddinge, Jonstorp, Linköping, Malmö och Troja-Ljungby 4
2. Skogsbo och Södertälje 3
3. Enebyberg, Enköping, Eksjö, Färjestad, Leksand, SDE, Segeltorp, Skellefteå, Skärgården och Örebro HUF 2
4. Övriga 1

 

Övriga

Kolumnen “Övriga” i listan innefattar det 57 olika lag som alla bidragit med varsin spelare:

AIK, Alvesta, Björklöven, Björby, Boden, Bollnäs, Borlänge, Boro Vetlanda, Bålsta, Clemensnäs, Flemingsberg, Forshaga, Frölunda, Gimo, Gislaved, Göteborg, Halssberg, Hammarö, Hanviken, Hudiksvall, Härnösand, Katrineholm, Kings, Kramfors Alliansen, Luleå, Malå, Mjölby, Modo, Mölndal, Mörrum, Nacka, Njurunda, Norrtälje, Nybro, Nyköping, Nässjö, Ore, Oskarshamn, Partille, Piteå, Skara, Strömsbro, Surhammar, Sunderby, Svedjeholmen, Timrå, Tingsryd, Tranås, Viggbyholm, Viking, Vänersborg, Väsby, Västerås, Waxholm, Arlanda Wings, Åseda, Örnsköldsvik

Fotnot

Spelare som tillkommer eller har tillkommit till JVM-truppen har ej räknats med i denna sammanställning, inte heller har ändringar efter den 6/12-19 räknats med.

Kommentarer

Kommentarer