LISTA: Klubbarna med flest landslagsspelare
Foto: Bildbyrån

Hockeybladet listar var alla landslagsuttagna spelade sist i ett svenskt lag för att se vilken svensk klubb som har och har haft flest spelare i de olika landslagen.

Det är flera landslag som spelar i december och av dem listar hockeybladet de klubbarna med flest landslagsspelare av – Tre Kronor, Damkronorna, Juniorkronorna, Dam U18 och Team 16. 

Om spelaren representerar ett utländskt lag i nuläget blir det listat i den svenska klubb där de hade ett kontrakt sist. Exempel på detta – Tobias Björnfot spelar just nu för LA Kings, men hans senaste svenska kontrakt var med Djurgården. Då resulterar det i ett poäng till Djurgården. 

Om landslagsuttagna spelare är ute på lån blir den klubben som de har kontrakt med som listats.

Stor dominans av Djurgården

Man får väl ändå kalla det stor dominans när ett av Sveriges lag kan producera, utveckla eller inneha över 16 landslagsspelare, Djurgården, Grattis. Däremot värt att tillägga är att de inte har en enda spelare uttagna till Channel One Cup, anledningen till detta är att förbundskapten, Garpenlöv, valt att inte ta ut spelare som spelar CHL. 

HV71 

HV71 ligger en bit under Djurgården, men är fortfarande den klubben som har näst flest landslagsspelare som har HV71 som klubb eller hade HV71 som klubb innan de valde att byta liga och flytta utomlands, imponerande. Även i detta fallet är det bara så att trots att man ligger på övre delen av tabellen i SHL så har man endast en uttagen i Channel One Cup turneringen. 

AIK

AIK bidrar inte särskilt mycket med några spelare varken i Tre kronor eller Juniorkronorna, men man har en spelare däribland och det är i Tre Kronor truppen, forwarden Malte Strömwall, som numer spelar för ryska HC Sochi. Däremot är AIK starka på damsidan och plockar in poäng där. 

Linköping & Modo

Linköping är framgångsrika på en stor front. Mest poäng plockar de in via Team 16 där fyra spelare är från Linköping. Man plockar också in poäng på samtliga andra landslagsuttagningar förutom Damkronorna. 

Modo är också en av de klubbarna med flest landslagsspelare just nu. Man kammar hem poäng både på damsidan och herrsidan. Framförallt får man poäng för unga spelare i Juniorkronorna, Dam U18 och Team 16.

Placering Klubb Antal spelare
1. Djurgården 16
2. HV71 11
3. AIK 9
4. Linköping & Modo 8
5. Frölunda & Luleå 7
6. Leksand 6
7. Färjestad, Skellefteå & Rögle 5
8. Brynäs 4
9. Malmö 3
10. Göteborg, Timrå, Troja-Ljungby, Växjö & Örebro 2
11. Övriga 1
Totalt antal uttagna spelare medräknade 111

Övriga

I kolumnen för övriga lag i statistiken ovan är är lagen SDE, Karlskoga, Björklöven, Segeltorp, Enköping och Hudiksvall alla med och bidrar med varsin spelare i de olika landslagen som vi granskat. 

Fotnot

Spelare som tillkommer eller har tillkommit till JVM-truppen har ej räknats med i denna sammanställning, inte heller har ändringar efter den 6/12-19 räknats med.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer