Home Landslag Landslagsstjärnan i KHL – sparkad och utfryst

Landslagsstjärnan i KHL – sparkad och utfryst

0

KHL-stjärnan Fredrik Pettersson var med och vann VM-guld med Tre Kronor 2013. Nu har inte 29-åringen spelat hockey med sin klubb Torpedo Nizjnij Novgorod på tre veckor.
– Hans kontraktssituation gör att de inte kan skicka iväg honom, då försöker de frysa ut honom istället, säger Tre Kronors assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv till Expressen.

Tidigare i höst var den profilstarke Fredrik Pettersson, med förflutet i Frölunda med och spelade i landslagsturneringen Karjala Tournament. Det var hans första landslagsframträdande sen VM-guldet 2013 som togs på svensk mark.

Karriären svajar

Efter landslagsframgången har karriären svajat både högt och lågt för ”Flugan”. Bra peronliga resultat med Lugano i NLA och blandats med skador och klubbyte till KHL och Torpedo. Nu sitter högerskytten i frysboxen efter att hans KHL-klubb skickat ner honom till farmarligan och klubben HK Sarov. Väl i farmarlaget spelar Fredrik inga matcher då det skulle innebära att Torpedo måste fortsätta betala hans lön, något som de inte ska ha råd med.
– Enligt hans kontrakt kan de inte skicka iväg honom, det har hänt förut i KHL, då försöker de istället frysa ut honom nu, rapporterar Johan Garpenlöv till Expressen.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.