HOCKEY-VM: Gabriel Landeskog presenterade sig direkt

Gabriel Landeskog presenterade sig direkt när han, precis som Alexander Wennberg, gjorde mål i sitt första byte. Tre Kronor slog Österrike med 9-1 och tog sin tredje raka seger. 

Ännu en superstjärna har förstärkt den svenska VM-truppen. Gabriel Landeskog presenterade sig direkt när han gjorde 1-0, redan i sitt första byte. Då hade det gått drygt en minut av matchen. Tre Kronor slog tillslut Österrike med förkrossande 9-1, där Landeskog noterades för ett mål och två assistpoäng.

Dagen efter matchen hyllar han den svenska VM-trupp som ska försvara VM-guldet.

– Det är ett riktigt skönt gäng. Det finns ju en anledning till varför svenskar har ett gott rykte i borta NHL, alla är bra killar. Många har man ju spelat med tidigare. Man har växt upp med många genom u16, u18 och u20 landslag, säger Gabriel Landeskog.

”Jag brukar vakna för tidigt”

Flera spelare brukar ha svårt med jetlag när de lämnar NHL för spel i Europa. ”Gabbe” säger att det är mer än inställningsfråga eftersom spelarna är vana att resa mycket under säsongen, men där tidsomställningarna inte är lika stora. För att snabbt komma in i det har han några små knep.

– Jag försöker komma in i tiden direkt, jag håller mig vaken på kvällarna. Sen brukar det inte vara några problem att vakna tidigt. Jag brukar vakna för tidigt, typ tre, fyra, fem. Det tar några dagar man får räkna med att kommer vara lite kämpigt. Det är en VM-turnering, det är det som är fokus på, säger han.

Karriärens bästa säsong

Stockholmaren kommer från sin bästa poängmässiga säsong i karriären. Under grundserien stod Colorados kapten för 75 poäng på 73 matcher och i slutspelet blev det 10 poäng på 12 matcher. Gabriel Landeskog hyllar sin kedja med Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen, som var en av seriens allra bästa under förra säsongen.

– Jag har spelat i en bra kedja med (Nathan) MacKinnon och (Mikko) Rantanen. Det har varit väldigt kul, vi hittade tidigt produktion och det gjorde ju att vi spelade med mycket självförtroende, säger han.

Relaterad läsning

HOCKEY-VM: Elias Pettersson trivs i nya omgivnigen
VM 2019: Supporterspecial Tre Kronor

Så spelar Tre Kronor>>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN