KLART: SVT sänder U18-VM

I april går U18-VM av stapeln i Sverige. Nu står det klart att SVT sänder turneringen, meddelar Svenska Ishockeyförbundet på sin webbplats.

Mellan den 18 och 28 april spelas U18-VM i Örnsköldsvik och Umeå. För de som inte kan vara på plats finns det ändå en chans att se Småkronornas matcher i turneringen. SVT kommer att sända Småkronornas samtliga matcher i turneringen, skriver Svenska Ishockeyförbundet på sin hemsida.

– Det känns jätteroligt att SVT sänder mästerskapen och att vi därmed får visa upp Damkronorna, Småkronorna och Tre Kronor för svenska folket. Svensk hockey har en av världens bästa juniorverksamheter och att SVT går in och sänder Småkronornas U18-VM betyder mycket för oss och jag hoppas också att många tar sig till Örnsköldsvik och Umeå för att se juniorhockey i världsklass, säger Svenska Ishockeyförbundets Generalsekreterare Tommy Boustedt till förbundets hemsida.

Småkronorna, som spelar i grupp B, kommer att spela sina gruppspelsmatcher i Fjällräven Center i Örnsköldsvik. I gruppen finns nationerna USA, Ryssland, Slovakien och Lettland. I grupp A, som spelar i T3 Center i Umeå, spelar Finland, Tjeckien, Kanada, Vitryssland och Schweiz.

– Det känns väldigt roligt att kunna visa framtida Tre Kronor-spelare i ett hemmaplans-VM för SVT:s tittare. Några av de spelare som spelar för Sverige i Örnsköldsvik kan vara framtidens Elias Pettersson eller Henke Lundqvist, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson till Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN