KLART: Han blir ny generalsekreterare – tar över efter Boustedt

Då är det klart, han blir ny generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet efter avgående Tommy Boustedt. Efterträdaren Johan Stark kommer närmast från Svenska Basketbollförbundet.
– Jag känner att jag går till en stor och spännande roll, säger Johan Stark.

Johan Stark blir ny generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet, han efterträder Tommy Boustedt som avgår till hösten. Han kommer närmast från Svenska Basketbollförbundet, där han nu avslutar sin tjänst som generalsekreterare. Innan han kom till basketförbundet var han klubbdirektör i Brynäs.

– Det känns roligt att välkomna Johan till oss med start i höst. Svenska Ishockeyförbundet befinner sig på en spännande resa bland annat med många stora internationella evenemang på hemmaplan dom kommande åren och där kommer Johan att spela en central roll, Anders Larsson ordförande i Hockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Stort intresse

Det har varit ett stort intresse att ta över efter Tommy Boustedt och till slut föll valet på Stark.

– Det stora intresset för tjänsten är något som gläder mig och ett tecken på att svensk ishockey engagerar. Vi har sett sökande med många typer av erfarenheter och profiler där vi känner att Johans profil passar oss väldigt bra, säger Larsson.

Stark själv känner stor inspiration inför uppgiften och ser fram mot att byta nationellt idrottsförbund.

– Jag känner att jag går till en stor och spännande roll. Jag har tidigare varit involverad i ishockeyn som klubbdirektör vilket jag ser som en fördel för mitt framtida arbete. Att vara Generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet är en av de häftigaste positionerna man kan ha så nu är jag otroligt motiverad att komma igång, säger Johan Stark.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN