JVM 2021: Coronautbrott i flera lag – turneringen kan bantas

Det är inte bara Sverige och Juniorkronorna som drabbats av corona under sina samlingar. Flera lag har tvingats skicka hem spelare, det är inget som hindrar organisatörerna att se fram mot ett JVM över jul- och nyårshelgerna.
– Vi kan genomföra turneringen med åtta lag i stället för tio, säger Scott Salmond.

Juniorkronorna har hittills tvingats stoppa fyra spelare från att delta i JVM i Edmonton över jul- och nyårshelgerna. Dessutom har tre ledare konstaterats smittade. Nu är Sverige inte ensamma, Kanada har skickat hem fem spelare, USA tre och Tyskland två från sina respektive läger.

Om trupperna dräneras så pass mycket att länderna inte kan ställa upp kan Junior-VM komma att spelas med färre nationer än vad det är tänkt. Dessutom kan lagen komma att tvingas spela med så få som 18 spelare i truppen.

– Vi kan genomföra turneringen med åtta lag i stället för tio om det är så att ett par lag inte kan delta, säger Scott Salmond, vice landslagschef för Kanada, till Sportsnet.

Utbrott i Alberta

Edmonton, där JVM kommer att spelas har drabbats hårt av ett coronautbrott och befinner sig i en lockdown. Organisatörerna försöker lugna ner oroliga och menar att tar de sig bara till bubblan i Edmonton är allt lugnt.

– Man tänker varje dag att det här kommer att bli tufft. Men alla situationer är inte enkla, det gäller bara att vara riktigt hård med smittskyddsreglerna. När lagen väl är på plats i Edmonton så är de säkra, säger Scott Nicholson, ordförande för NHL-klubben Edmonton Oilers och vice ordförande i Internationella ishockeyförbundet, till Sportsnet.

Spelprogrammet och TV-tider för JVM hittar du här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN