JUST NU: JVM-stjärnan kan vara förlorad för Frölunda

Juniorkronornas lagkapten Lias Andersson vann folkets kärlek och blev publikfavorit under Junior-VM. Sverige förlorade finalen mot Kanada vilket fick en otröstlig Lias Andersson att kasta upp medaljen bland publiken.

Förra säsongen blev det guld med HV71 för juniorkronornas lagkapten Lias Andersson. Han lämnade därefter Jönköpingslaget och flyttade hem till Göteborg och spel i Frölunda. I julas blev han utsedd till juniorkronornas lagkapten och gjorde sex mål i mästerskapet. Idag meddelade förbundskapten Rikard Grönborg den preliminära truppen till OS. Och han lämnade två platser öppna. En av platserna kan vara för just Lias Andersson som just nu rehabiliterar skadan han ådrog sig under junior-VM.

– Ja, han är aktuell. Jag har varit i kontakt med honom och jag tycker att han gjorde ett jättebra JVM, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg till aftonbladet.

Kan bli kvar i USA

Lias Andersson befinner sig nu i New York för att rehabilitera skadan han ådrog sig i junior-VM. Och även om det skulle bli så att han blir uttagen till OS-truppen så är det långt ifrån säkert att han släpps av New York Rangers som äger rättigheterna för JVM-stjärnan. Något Frölundas general manager, Fredrik Sjöström, bekräftar:

– Rangers kan bryta låneavtalet med Frölunda när som helst.

– De (Rangers) gillade också vad de såg i JVM och ska han spela i NHL blir det svårt för oss att få honom till OS, säger Grönborg.

– Jag har även en dialog med Rangers, men jag vet inte hur deras plan är för honom, fortsätter han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN