JVM: Spännande resultat efter turneringens första dag

Vilken fantastisk decemberdag i sann hockeyanda vi fått vara med om. Inte nog med att SHL och Hockeyallsvenskan levererade sevärda matcher, även JVM har äntligen dragit igång. Har du missat resultatet i dagens spelade matcher i JVM? Vi sammanställer dagens spännande möten och resultat.

Äntligen är JVM igång! Som traditionen bjuder gavs publiken på energifylld hockey där taggade spelare entrade isen. Vi fick se en en sådan hockey som gör att JVM blir den fartfyllda och intressanta turnering som det bara inte går missa! Har du haft fullt upp i julstöket? Här sammanställer vi de spännande resultat du har missat efter turneringens första dag.

Sverige – Finland

Allt som går att säga är WOW. Det är en helt otroligt hög klass vi bjuds på i denna match. Finlands storspelande superstjärna till målvakt, Justus Annunen, visar gång på gång vilken stark och mogen burväktare han är. Inte nog med att han är en stabil pjäs när det är trafik framför mål, han tar även mer eller mindre alla frilägen! Det som knäckte honom denna match var Nils Höglanders magiska ”Zorro-mål” som kanske redan i första matchen blir utsedd till turneringens snyggaste mål? Efter Höglanders prestation lyckades Finland åter ta ledningen och ledde med ett mål långt in i tredje perioden innan Sverige lyckas kvittera genom Samuel Fagemo. Matchen gick till övertid där Djurgårdens Alexander Holtz avgjorde för Sverige med endast fyra sekunder kvar av övertiden. Detta efter att finske Lassi Thomson åker på en onödig utvisning! Ett hastigt avslut på en fartfylld match!

Utan tvekan blir Justus Annunen och Nils Höglander utsedda till de främsta spelarna i kvällens match. Mycket välförtjänt. Dessutom lever fortfarande sviten på 49 raka vinster i grundserien för Sverige.

Genom matchen

Första perioden: 0 – 1 av Patrik Puistola (Honka, Tanus)

Andra perioden: 1 – 1 Nils Höglander (Fagemo), 1 – 2 Krisian Tanus ( Puistola)

Tredje perioden: 2 – 2 Samuel Fagemo

Fjärde perioden: 3 – 2 Alexander Holtz (Berggren)

Tjeckien – Ryssland

Även här bjöds vi på ett hett möte. I inledningen fick vi dock tyvärr se hur storstjärnan i Tjeckien, Jakub Lauko, skadas efter en olycklig kollision med rysk spelare. Jan Jenik gjorde ett mål och en assist när hemmanationen Tjeckien besegrade Ryssland med 4 – 3. Tjeckiske burväktaren Lukas Dostal gjorde 33 räddningar som självklart även det bidrog till framgångarna. En jämn och fartfylld match satte definitivt tonen för kommande möten i turneringen.

Genom matchen:

Första perioden: 1 – 0 Simon Kubicek (Jenik, Teply),  2 – 0 Jan Mysak (Teply),  2 – 1 Yegor Zamula ( Khovanov, Denisenko), 2 – 2 Vasili Podkolzin (Marchenko, Romanov)

Andra perioden:  3 – 2 Matej Blumel,  3 – 3 Yegor Zamula (Voronkov, Alexandrov), 4 – 3 Jan Jenik (Teply, Sir)

Tredje perioden: Inga mål

Kanada – USA

Precis som Sverige mot Finland är mötet mellan Kanada och USA ett rivalmöte även det. En storspelande Shane Pinto i USA stod för två mål och en assist men lyckades ändå inte vinna mot ett hårt jobbande Kanada. Trots underläge i första perioden levererade Kanada tre snabba i andra och vände där med på matchen. Trots att Pinto lyckades kvittera för USA var det tillslut Kanada som drog det längsta strået och vann mot USA med 6 – 4 efter Ty Dellandera sätter ett avslutande mål i öppen kasse.

Första perioden: 0 – 1 Shane Pinto (Jones, Brink) 0 – 2  Arthur Kaliyev (Trevoir, Turcotte)

Andra perioden:  1 – 2 Connor McMichael (Thomas), 2 – 2 Barett Hayton (Lafreniere), 3 – 2  Nolan Foote (Smith)

Tredje perioden:  4 – 2 Barett Hayton (Lafreniere, Veleno), 4 – 3  Nicholas Robertson (Wahlstrom, Pinto), 4 – 4 Shane Pinto (Robertson), 5 – 4 Alex Lafreniere, 6 – 4 Ty Dellandera

Schweiz – Kazakstan

Även i denna match bjöds vi på ett relativt jämnt möte, i alla fall i de två första perioderna, vilket alltså är ett imponerande betyg från Kazakstans sida. Efter två spelade perioder stod det 3 – 3 när Kazakstans Maxim Musorov lyckas kvittera strax innan perioden tog slut. I tredje perioden drog däremot Schweiz iväg och genom Gian Marco Wetter samt Matthew Verboon lyckades laget ta en relativt komfortabel vinst. David Aebischer stod för tre assist och Matthew Verboon för två mål från Schweiz sida. Värt att påpeka är dock att Kazakstan känns aktiva och levande, jag skulle inte bli helt överraskad om de chockvinner i något av de senare mötena.

Första perioden: 1 – 0  Matthew Verboon (Nussbaumer, Moser), 1 – 1 Maxim Musorov (Boiko), 2 – 1 Jeremi Gerber (Aebischer)

Andra perioden: 2 – 2 Ruslan Demin (Aebischer), 3 – 2 Joel Salzgeber, 3 – 3 Maxim Musorov

Tredje perioden:  4 – 3 Gian-Marco Wetter (Aebischer, Sopa), 5 – 3 Matthew Verboon