JVM: Juniorkronorna föll i kvartsfinalen – kritik mot Montén

Juniorkronorna tog sig igenom gruppspelet obesegrade men ikväll tog det roliga slut. Schweiz blev för svåra i kvartsfinalen och Sverige fick se sig besegras med 0-2.

Det blev ingen rolig kväll för Juniorkronorna. I kvartsfinalen mot Schweiz besegrades Sverige med 0-2, vilket innebär att Junior-VM är slut för svenskarna för den här gången.

Juniorkronorna ineffektiva

Det var ett ineffektivt Sverige som föll mot Schweiz i kvartsfinalen i JVM. Trots flertalet powerplay och målchanser lyckades man inte få in pucken i mål bakom Schweiz målvakt, Luca Hollenstein som stod för en insats i matchen och gjorde en rad kvalificerade räddningar som innebar att Schweiz fortsatt kunde hålla i taktpinnen och föra matchen.

Med två minuter kvar av tredje perioden plockade Juniorkronorna målvakten och spelade sex mot fem, men man lyckades inte få in pucken bakom den storspelade Luca Hollenstein.

I semifinalen kommer Schweiz att ställas mot vinnaren i matchen mellan Kanada och Finland, som drog igång strax efter att Juniorkronornas match avslutats.

Ersson bäst

Juniorkronornas målvakt, Samuel Ersson, var bäst i det svenska laget. Det var tack vare honom som Schweiz inte lyckades dra ifrån ordentligt målmässigt. 19-åringen vänder nu hem till Sverige och Västerås där det hittills under säsongen blivit 17 matcher.

Kritik mot Montén

På sociala medier kunde man under matchen läsa flertalet inlägg med kritik mot Juniorkronornas förbundskapten, Tomas Montén, om hur han matchade det svenska laget i kvällens match. En av kritikerna var Hockeybladets Piotr Arvidsson som skrev följande på Twitter.