JUNIOR: Småkronorna börjar ta form

I skuggan av det kommande JVM kommer U18, Småkronorna, ha en Elitcamp för att sedan åka iväg på en femnationsturnering i Plymouth, USA, i början av nästa år..

Förbundskaptenen för Småkronorna Torgny Bendelin och hans assisterande Niclas Hävelid har tagit ut en intressant trupp, denna ska dock bantas för att sedan alltså åka och mäta sina krafter i USA, den 10-18 februari nästa år.

När man tittar igenom Småkronornas trupp innehåller den nästan uteslutande spelare från SHL-lag. Bland annat är Brynäs Adam Boqvist med, en spelare som varit aktuell även för JVM-spel, nu alltså får han inrikta sig på att ta en plats i Småkronorna.

Få spelare från de lägre divisionerna

Spelare som inte har ett SHL-lag som nuvarande adress hittar vi några exempel på i truppen. På målvaktssidan är Småkronorna hittat en målvakt från allsvenska Troja/Ljungby, Jesper Eliasson som haft en imponerande höst där han spelat både i klubbens J18, J20 och även varit på bänken i Hockeyallsvenskan vid ett par tillfällen.

På backsidan har Visby/Romas Jonathan Granström tagit en av platserna. Förra säsongen representerade han Skellefteå AIK, denna säsong har han valt att hockey i Elitettan på Gotland, där han förövrigt kommer ifrån. Hockeyallsvenskan har även Leksand representerade på backsidan genom Filip Johansson.

Bland forwards väljer jag ut Modospelaren Lukas Wernblom som den spelare som det ska bli intressant att följa. Han har gjort 16 matcher i Hockeyallsvenskan den här säsongen, en säsong som varit skralare poängmässigt än den förra .

Övriga spelare i Småkronorna som inte tillhör SHL-klubbar på forwardssidan är David Lilja BIK Karlskoga, Hugo Gustafsson Södertälje, Filip Hållander Timrå och Nils Höglander från AIK.

Spelar mot varandra

Matcher kommer spelas den 14 och 16 december och spelas mellan de två grupperna på campen. 15 december åker halva truppen till Norrtälje och möter den ena U18-gruppen, medan den andra halvan samtidigt tar emot den andra U18-gruppen i Upplands Väsby.

Truppen Småkronorna
Målvakter
Jesper Eliasson, Troja/Ljungby
Olof Lindbom, Djurgården
Jesper Myrenberg, Linköping
Victor Östman, HV71

Backar
Axel Andersson, Djurgården
Tobias Björnfot, Djurgården
Adam Boqvist, Brynäs
Adam Ginninf, Linköping
Fredrik Granberg, Skellefteå
Jonathan Granström, Visby/Roma
Filip Hasa, Frölunda
Filip Johansson, Leksand
Simon Kjellberg, Rögle
Linus Lindstrand Cronholm, Malmö
Nils Lundkvist, Luleå
Simon Lundmark, Linköping

Forwards
Jonatan Berggren, Skellefteå
Carl Berglund, Färjestad
Ockar Bäck, Färjestad
Albin Eriksson, Skellefteå
Samuel Fagemo, Frölunda
Albin Grewe, Djurgården
Hugo Gustafsson, Södertälje
Filip Hållander, Timrå
Nils Höglander, AIK
Carl Jakobsson, Färjestad
Wilson Johansson, Färjestad
Christoffer Jona, Djurgården
Marcus Karlberg, Leksand
David Lilja, BIK Karlskoga
Linus Nässén, Frölunda
Christoffer Rapp, Linköping
Lukas Wernblom, Modo
Marcus Westfelt, Brynäs

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN