HEDLUND: Han är skrällen i mitt JVM-lag

Nu ska formen slipas till JVM och Tomas Montén håller på att sätta ihop Juniorkronorna som ska bilda vårt JVM-lag i Vancouver och Victoria i december. Hockeybladets Tomas Hedlund tar ut sin trupp.

Det är dags att se vilka som ska spela i det JVM-lag som ska försvara de blågula färgerna i Vancouver och Victoria i Kanada i december och januari. Hockeybladets Tomas Hedlund har tagit ut de spelare som han tycker ska spela i Juniorkronorna.

Målvakter

Här är det inga konstigheter alls. Det är tre målvakter som spelar matcher och är viktiga för sina lag i Hockeyallsvenskan. Samtliga spelar seniorhockey varje dag.

Adam Åhman, Oskarshamn
Olle Eriksson Ek, BIK Karlskoga
Samuel Ersson, Västerås

Backar

Vem vill inte ha med Rasmus Dahlin i JVM? Tyvärr är det en utopi. Calle Själin i Leksand kommer troligen att missa JVM på grund av skada. Om inte Erik Brönnström och Timothy Liljegren kommer loss från AHL ska chansen ges till talangerna Philip Broberg i AIK och Axel Andersson i Södertälje. Utöver det känns backplatserna givna.

Simon Johansson, Djurgården/Almtuna
Victor Berglund, Modo
Adam Boqvist, London Knights – OHL
Nils Lundkvist, Luleå
Tom Hedberg, Modo
Jacob Ragnarsson, Almtuna
Erik Brännström, Chicago Wolves – AHL
Timothy Liljegren, Toronto Marlies – AHL

Philip Broberg, AIK
Axel Andersson, Djurgården/SSK

Högerforwards

Här uppmanar jag Tomas Montén att våga! Våga ta ut supertalangen Alexander Holtz i Djurgården J20. Han har inte spelat i SHL än, men 16-åringen lyfter sig i rätt omgivning. I övrigt känns platserna rätt givna med fyra spelare på varje plats.

Lucas Elvenes, Rögle
Marcus Sylvegård, Malmö
Olle Lycksell, Linköping
Alexander Holtz, Djurgården J20

Centrar

OHL-spelarna Hugg och Leufvenius är givna i JVM. Hugg är dessutom kapten i Juniorkronorna. Lukas Wernblom är en spelare som Montén ska ta med. Filip Engarås är en spännande spelare som valt att spela i NCAA och bör även han komma med i JVM.

Rickard Hugg, Kitchener Rangers OHL
Hugo Leufvenius, Sarnia Sting OHL
Lukas Wernblom, Modo
Filip Engarås, Univ. of New Hampshire NCAA

Vänsterforwards

Djurgårdens Emil Bemström har verkligen hittat rätt i SHL och ska vara given i JVM. Det samma gäller Svenningsson och Höglander. Pontus Holmberg är en bra karaktärsspelare.

Emil Bemström, Djurgården
Filip Sveningsson, Oskarshamn
Nils Höglander, Rögle
Pontus Holmberg, Växjö

Inte med

Tyvärr kommer vi högst troligt att inte se någon av dessa spelare i JVM 2019. Calle Själin spås vara skadad till i december och hinner inte komma ikapp. Dahlin och Lundeström blir riktigt svåra att få loss från NHL, specellt Dahlin. De här skulle vara givna i JVM.

Calle Själin, Leksand
Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres
Isac Lundeström, Anaheim Ducks

Läs mer om Juniorkronorna>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN