Filip Gustavsson tar upp kampen om förstaspaden

Tre målvakter kommer tas ut till den svenska JVM-truppen. Tidigare talades det om Felix Sandström från Brynäs som det givna förstavalet – men statistiskt sett har Luleås Filip Gustavsson varit hetare i upptakten av säsongen. 

Filip Gustavsson är 18 år och hockeyfostrad i Skellefteå. I somras draftades han av Pittsburgh Penguins i andrarundan (55:e spelare totalt) och har spelat sex matcher såhär långt in på SHL-säsongen. Han har för närvarande en räddningsprocent på 92,7 och är själv nöjd med sina insatser såhär långt.
– Det har börjat bra. Säsongen inleddes med en landslagsturnering i Detroit och redan där kändes det lovande, säger han till Hockeybladet.

Han kom till Luleå när han skulle börja gymnasiet. Att som Skellefteågrabb välja Luleås hockeygymnasium kan i mångas ögon ses som ett djärvt beslut, men Filip gjorde det som kändes rätt för honom.
– Det kändes som rätt steg för mig personligen att ta. Givetvis kan folk ha åsikter om det men ingen i min närhet har uttryckt något missnöje.

Vill slå Kanada

Han ser fram emot turneringen och tycker att den äger rum på exakt rätt plats.
– Jag tycker egentligen att JVM alltid borde spelas i Kanada. De är riktigt hockeytokiga där borta och inramningen verkar fantastisk. Det är något speciellt med nattmatcher vid årskiftet också. Ut och smälla raketer och sedan gå in och se typ Sverige-Kanada vid 01-tiden.

Nu ska han alltså själv få vara en del av hockeyfesten och han drömmer om att få spela final mot hemmanationen.
– Det vore grymt att få spela final mot Kanada – och slå dem på övertid!

Fotnot: Adam Werner (Björklöven/Färjestad) väntas bli uttagen som tredjemålvakt bakom Filip Gustavsson och Felix Sandström (Brynäs).

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN