FEM PUCKAR FRÅN MATCHEN: ”Allmänhetens åkning”

0
358
Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
Precis enligt förhandstipset blev det en promenadseger för juniorkronorna i mötet med Slovakien på nyårsafton. Det blir lite av en allmänhetens åkning enligt SVT:s expertkommentator Jonas Andersson. Här är Hockeybladets fem puckar från matchen.

Åtta minuter och femtionio sekunder. Så lång tid tog det innan juniorkronorna spräckte nollan bakom Samuel Hlavaj i Slovakiens mål. Alexander Holtz gör sitt andra mål i turneringen genom ett riktigt självförtroendeskott från vänsterkanten. Visserligen en tavla av Hlavaj i Slovakiens kasse, dock ändå ett klassmål. Efter det kunde Sverige spela ut och stundtals såg det ut som allmänhets åkning enligt Andersson på SVT. -De är knappt andfådda de svenska spelarna säger han i sändningen. Här nedan finner ni fem puckar från matchen om varför det gick som det gick.

Klasskillnaden 

Självklart kan vi inte glömma bort hur pass stor Sverige är som hockeynation och hur liten Slovakien är. Juniorkronorna visade under denna match varför. Det är en sak att ha det på pappret och visa det i verkligheten. Sverige visade det i dag.

Självförtroendet 

Över femtio raka segrar i gruppspelssammanhang sätter sina spår. Detta ger förstås ett bra självförtroende där man känner sig oövervinnlig. Med sådant blir det lite bättre, lite tjusigare och lite enklare.

Försvarsspelet 

Allt är tyvärr inte bra i årets JVM. Det svenska försvarsspelet måste förbättras om det ska bli medalj i år. Det kommer naturligtvis att bli tuffare i slutspelet för juniorkronorna. Även om Sverige vinner samtliga matcher även denna turnering så släpps det in alldeles för lätta mål.

Samuel Fagemo 

När han och hans kedja tillsammans med Daniel Gustavsson och Nils Höglander är inne på plan händer det alltid saker. Det är tjusigt, vackert och samspelt. Den stora regissören heter Samuel Fagemo. Det råder ingen tvekan om att han kommer att ha en hemadress på den amerikanska västkusten nästa år. Han tillhör ju Los Angeles Kings.

Coachningen 

Slovakien gick stenhårt på att spela ett lågt försvarsspel denna match. Det hjälpte inte ett dugg och vi får hoppas att de kommer ändra taktiken till nästkommande match mot Kanada/USA.

I kväll avgörs vilket lag juniorkronorna kommer att få i kvartsfinalen. 

Läs mer om JVM här >>>

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.