EFTER MÅLVAKTSTAVLAN: Tjeckien väntar i kvartsfinalen

Det blev som väntat Tjeckien som står för motståndet till juniorkronorna i kvartsfinalen. Detta står klart efter att Kanada vunnit den avslutande matchen i grupp B.

Efter Kanadas kross under den första perioden mot Tjeckien på nyårsafton blir det Tjeckien juniorkronorna kommer att ställas mot i kvartsfinalen. För kanadensarnas del väntar Slovakien i sin kvartsfinal. I den avslutande matchen i grupp B skulle det avgöras vilka gruppsegraren skulle bli. Det stod mellan Kanada och USA. Även i botten var det jämt då Tjeckien kunde vid seger ta sig upp på en andra plats i gruppen. Nu visade dock kanadensarna vilka som bestämmer.

Efter den första perioden stod det hela 4-0 till favoriterna efter mål av bland annat kaptenen Barrett Hayton från Arizona Coyotes. Tjeckien kom dock tillbaka temporärt genom två snabba mål i den andra perioden. Då tabbar sig tjeckernas målvakt Nick Malik totalt. Efter en dump gick Malik ut för att stoppa pucken, men den studsar i sargen och ställer Liam Foudy helt fri.

Vaclav Varada tog en rövare

Regelvidrigt tyckte den tjeckiska förbundskaptenen Vaclav Varada och valde coach-challange. Dock misslyckades detta och i det efterföljande powerplayspelet gör Kanada 6-2. -Det är värt att ta en rövare i bland för att få en effekt menade Håkan Södergren i Viasats sändning på frågan hur smart det var att ta denna challange.

Tjeckien får klara sig utan superstjärnan Jakub Lauko som missat hela turneringen efter skadan direkt i premiären. En till som kan missa matchen är målvakten Lukas Parik som fick utgå skadad i den första perioden mot Kanada. -Ut i rullstol, ut i rullstol. Han står inget mer i denna turnering, säger Erik Granqvist i Viasats studio.

Samtidigt i Trinec vann Schweiz mot Finland och klev upp till en andraplats i grupp a. Detta betyder att de kommer ställas mot Ryssland i sin kvartsfinal. För Finland väntar USA.